Dansk eksport er hårdt ramt af corona-krisen. Derfor lancerede regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier en pakke til genstart af dansk eksport på en halv milliardkroner i begyndelsen af oktober.

Og nu åbner en af puljerne fra pakken – nemlig de 35 mio. kr. til SMV:Digital så op for ansøgninger. Dermed kan små- og mellemstore virksomheder i dag nu søge om tilskud til rådgivning eller investeringer i teknologi eller IT. Med puljen kan SMV’er bl.a. få hjælp til at udvikle e-handel eller digitale salg til nye og flere internationale markeder og på den måde styrke eksporten efter corona.

HORESTA ser puljen som endnu en mulighed for de dele af erhvervet, som kan justere på produktet, så det imødekommer nye behov fra gæsterne.

”Mange virksomheder er utroligt pressede efter mere end et halvt år i intens krise. Så selvom de måske kan identificere muligheder, så er der ikke midler til at investere. Her kan puljen være en hjælp for nogle,” fortæller Annette Hyldebrandt, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i HORESTA.

Tilskuddet kan bruges til for eksempel automatiseringsløsninger, robotteknologi eller software, der kan styrke eksportsituationen bl.a. gennem øget e-handel.

Læs mere på www.smvdigital.dk her.

Log ind