I et forsøg på at minimere masseafskedigelser i hotel-, restaurant- og turisterhvervet har HORESTA og 3F indgået en aftale om, at arbejdsgiverne kan hjemsende medarbejdere uden løn.

”Vi står i en ekstrem situation uden sidestykke. Vores erhverv er stort set lukket ned på trods af regeringens ønske om at holde de private arbejdspladser kørende. Virksomhederne står i en meget alvorlig situation, hvor de bliver nødt til at afskedige og sende deres ansatte hjem for at redde virksomheden”, siger adm. direktør i HORESTA, Katia K. Østergaard, og fortsætter:

”En afskedigelse har helt naturligt en indgribende betydning for den enkelte, men masseafskedigelser vil også få en enorm betydning for det danske arbejdsmarked. Derfor er det altafgørende, at 3F har vist vilje til at finde en løsning”, siger Katia K. Østergaard.

Aftalen indebærer, at arbejdsgiverne har mulighed for med omgående varsel helt eller delvist at hjemsende medarbejdere som følge af ændringer af driftsforhold, der direkte eller indirekte er forårsaget af coronavirus.

Aftalen gælder virksomheder, som er medlem er HORESTA Arbejdsgiver, og som er omfattet af overenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F, Privat Service, Hotel og Restauration.

Det er en forudsætning for hjemsendelserne, at virksomheden forsøger at begrænse disse mest muligt samt indkalder medarbejderne på arbejde, så snart situationen er normaliseret.

Det er en del af aftalen, at medarbejderne under en hjemsendelse uden opsigelsesvarsel kan opsige deres stilling, hvis de får tilbudt anden beskæftigelse.

Aftalen mellem HORESTA og 3F gælder foreløbig frem til 29. marts 2020, hvorefter parterne vil sætte sig sammen og drøfte en eventuel forlængelse.

Se aftalen mellem HORESTA og 3F her.

Log ind