Der er akut brug for flere hjælpepakker særligt målrettet hotel-, restaurant- og turisterhvervet, lyder det fra HORESTA på baggrund af onsdagens udmelding fra regeringen.

Statsminister Mette Frederiksen fremlagde i aftes en række yderligere stramninger til, hvor mange mennesker, der må være samlet på ét sted. Næste skridt er en hastelov, der skal gøre det muligt at forbyde større forsamlinger for at få minimeret spredning af coronavirus.

”Vores erhverv bakker 100 procent op om regeringens beslutning, og vi opfordrer alle vores medlemmer til at følge den. Alle har en interesse i, at vi nu sætter massivt ind på at få bremset corona-virussen i at spredes yderligere. Når det er sagt, så er det nu helt akut med yderligere hjælpepakker målrettet vores erhverv. Der er virksomheder i vores erhverv, som bevæger sig på kanten af konkurs, hvis der ikke handles meget hurtigt”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA har plads i regeringens Corona Task Force, hvor man løbende drøfter, hvordan man kan holde en økonomisk hånd under de brancher, som er mest udsat i den aktuelle situation.

”Indtil videre har hjælpen primært bestået i at sikre likviditeten. Men der er behov for yderligere tiltag, som kan sikre virksomhedernes overlevelse på længere sigt”, siger Katia K. Østergaard.

For at komme branchens virksomheder yderligere til hjælp har HORESTA opnået forståelse med 3F om, at virksomhederne i hotel- og restaurationsbranchen nu får mulighed for at lave lokale tilpasninger, som fraviger de sædvanlige vilkår i overenskomsten. Både HORESTA og 3F har derfor nu opfordret deres medlemmer til at lave alle de lokale aftaler og tiltag, der skal til, for at sikre virksomhedernes overlevelse og flest mulige arbejdspladser.

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind