I løbet af sommeren vil vi i HORESTA sætte fokus på de virksomheder, der stadig kæmper med konsekvenserne af krisen. Og hvor en omsætning på ’normalt niveau’ har lange udsigter. Vi samler historierne under hashtagget #CoronaKonsekvens og deler dem i alle HORESTAs kanaler. I er meget velkommen til at dele historierne.
Den 18. maj måtte restauranterhvervet genåbne med siddende gæster. Restriktionerne fra myndighederne blev 1 meter mellem gæsterne og minimum 2 kvm. pr. gæst. Siden har der dog været stille om disse krav. Flemming Christophersen, direktør og medejer af Pincho Nation, efterlyser en plan fra regeringen, for kravene står nemlig i vejen for mange spisende gæster hver eneste dag i kædens to restauranter.
Normalt er der plads til ca. 150 siddende i restauranten Pincho Nation i Fiolstræde i hjertet af København. På grund af regeringens restriktioner med afstands- og kvadratmeterkrav har virksomheden været nødsaget til at fjerne mange stole. Og det har en enorm betydning for restauratøren.
”Vi oplever faktisk en efterspørgsel fra gæster og at drive restaurant er en marginalsport. Her tjener vi penge på den sidste stol – ikke den første. Vores koncept afhænger af at få mange gæster igennem, og derfor bliver vi ramt ekstrahårdt af disse restriktioner, som fjerner en stor del af vores forretningsgrundlag,” siger direktør og medejer af Pincho Nation, Flemming Christophersen.
Han understreger, at løsningen ikke blot er at finde nogle større lokaler, da det jo også medfører tilsvarende større udgifter.
”Vi ønsker at tjene vores egne penge, men det bliver vi begrænset i lige nu. Vi kan ikke planlægge vores drift og strategi fremadrettet, hvis der ikke kommer nogle udmeldinger om restriktionerne,” siger Flemming Christophersen, og fortsætter:
”Det kan jo sagtens lade sig gøre at fremlægge en plan med forbehold. Den 8. juli blev forsamlingsforbuddet til 100 personer, og det fordobles den 8. august. Det er til at forholde sig til. Men når det kommer til afstands- og kvadratmeterkrav er der ingen, der ved, om det løber året ud, om det er kommet for at blive, eller om det ophæves i morgen. Det er ekstremt frustrerende. Der har regeringens indsigt i os virksomhedsdrivendes virkelighed været komplet håbløs under hele genåbningen,” lyder det afsluttende fra Pincho Nation-restauratøren.
Fremadrettet krydser han fingre for, at ønsket om en langsigtet plan er noget, som regeringen tager til sig.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025