Hotel- og restauranterhvervet er det erhverv, hvor flest er blevet ledige siden starten på corona-krisen. Det viser en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Siden den 9. marts har 9.500 medarbejdere fra erhvervet meldt sig ledige. Nummer to på listen er ”Rejsebureauer, rengøring og anden operationel service” med 8.903 nyledige.

”Det er en understregning af, at turisme- og oplevelseserhvervet ikke alene blev ramt først, men også er blevet ramt med størst kraft. Det er jo helt surrealistisk at tænke på, at for bare to måneder siden nærmest skreg vi på mere kvalificeret arbejdskraft”, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Hun frygter for, at tallet kommer til at stige yderligere de kommende måneder, hvis der ikke bliver sat ind med målrettet genopretning over for erhvervet.

”Vi har allerede set en del konkurser i erhvervet, og vi kommer til at se en del flere henover sommeren, hvis der ikke kommer mere hjælp. En stor del af den udenlandske turisme denne sommer vil være væk, og det kan danskerne på ingen måde kompensere for. Derfor er der brug for at sætte ind med tiltag, som sætter gang i økonomien”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA har fremlagt et forslag om et oplevelsesfradrag, der skal målrettet skal sætte gang i turisme- og oplevelseserhvervet. Samtidig ønsker HORESTA fuldt fradrag for virksomheders køb af hotelovernatninger og restaurantbesøg, herunder bespisning, møder, kurser, konferencer, sociale arrangementer m.v.

Se HORESTAs samlede forslag til Genopretningspakke.

Restaurant Insights 2024

Kl. 9.00 - 13.00

Få inspiration til hvordan du kan udvikle din virksomhed og bliv opdateret på de seneste markedsdata og forventninger til branchens udvikling.

Hotel Insights 2024 - Jylland

Kl. 9.00 - 13.30

Få inspiration til hvordan du kan udvikle din virksomhed og bliv opdateret på de seneste markedsdata og forventninger til branchens udvikling.

Log ind