Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

For HORESTA er det vigtigt, at det er en troværdig og helhedsorienteret ordning, og derfor bygges det op omkring et anerkendt koncept som Green Key, hvor der er strikse kriterier, en troværdig ansøgnings- og kontrolproces, og hvor ansøgerne behandles og godkendes af en jury med blandt andet en grøn organisation.

Det er vigtigt, at ordningen er tæt på branchen og nem at gå til, markedsføre og forstå for gæsterne – og samtidig også kommer med konkrete værktøjer, som medlemmer kan bruge til at forbedre koncept og indsats. Det bygger som sagt på samme tankegang og princip som Green Key, men er mere mad og mindre bygning”, siger HORESTAs miljøchef Mikal Holt Jensen.

Materialet har været i høring blandt en række aktører og organisationer som fx Stop Spild af Mad, Fødevarestyrelsen, Økologisk Landsforening, Foreningen af Skånsomt Kystfiskeri og efterfølgende flere restauranter og spisesteder.

Mikal Holt Jensen ser frem til, at bringe ordningen ud til restauranterne.

”Vi tror, at Green Restaurant, ligesom Green Key har gjort det, vil bidrage til at sætte fokus på bæredygtig i erhvervet. Vi mener, at Green Restaurant vil sikre, at restauranter i endnu højere grad tager den grønne og bæredygtige dagsorden til sig”, siger Mikal Holt Jensen.

Er jeres virksomhed interesseret i at høre mere om kriterier og muligheden for at blive certificeret, kan I kontakte HORESTAs miljøchef Mikal Holt Jensen.

For yderligere information kontakt:

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Gods henter gæsterne gratis

I 2012 besluttede godsejer Birgitte Dinesen og godsforvalter Olav Ditlevsen at påbegynde en langsigtet strategi for et mere bæredygtigt gods omfattende landbrug og hotelvirksomhed. Step 1 blev at bygge 6 stk. 3 megawatt vindmøller i 2012, hvilket allerede dengang gjorde CO2-regnskabet positivt. Godsets vindmøller producerer hvert år ca. 50.000.000 kW, hvilket er 100 gange så meget som eget forbrug. Som en del af helhedsplanen indgik et allerede etableret halmfyr, som opvarmer alle godsets bygninger med halm fra markerne.

App viser vej til økologiske spisesteder

I 2019 har Fødevarestyrelsen fejret 10-året for Det Økologiske Spisemærke med både nyt grafisk design og landsdækkende forbrugerkampagne. Et af kampagnens budskaber har været at sætte spot på appen ”Økologiske Spisesteder”, der viser vej til restauranter, cafeer og hoteller med Det Økologiske Spisemærke.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne