Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

For HORESTA er det vigtigt, at det er en troværdig og helhedsorienteret ordning, og derfor bygges det op omkring et anerkendt koncept som Green Key, hvor der er strikse kriterier, en troværdig ansøgnings- og kontrolproces, og hvor ansøgerne behandles og godkendes af en jury med blandt andet en grøn organisation.

Det er vigtigt, at ordningen er tæt på branchen og nem at gå til, markedsføre og forstå for gæsterne – og samtidig også kommer med konkrete værktøjer, som medlemmer kan bruge til at forbedre koncept og indsats. Det bygger som sagt på samme tankegang og princip som Green Key, men er mere mad og mindre bygning”, siger HORESTAs miljøchef Mikal Holt Jensen.

Materialet har været i høring blandt en række aktører og organisationer som fx Stop Spild af Mad, Fødevarestyrelsen, Økologisk Landsforening, Foreningen af Skånsomt Kystfiskeri og efterfølgende flere restauranter og spisesteder.

Mikal Holt Jensen ser frem til, at bringe ordningen ud til restauranterne.

”Vi tror, at Green Restaurant, ligesom Green Key har gjort det, vil bidrage til at sætte fokus på bæredygtig i erhvervet. Vi mener, at Green Restaurant vil sikre, at restauranter i endnu højere grad tager den grønne og bæredygtige dagsorden til sig”, siger Mikal Holt Jensen.

Er jeres virksomhed interesseret i at høre mere om kriterier og muligheden for at blive certificeret, kan I kontakte HORESTAs miljøchef Mikal Holt Jensen.

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind