Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes.
Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.
Sådan lød det i en tale fra HOTRECs formand til HOTRECs General Assembly i Dubrovnik den 17. oktober til deltagere fra medlemslandene.
”Regulering på klimaområdet kan ligne forhindringer for nogle erhverv, men i turismen har vi længe taget området seriøst, og vi er klar til at bidrage endnu mere. Hoteller og restauranter kender værdien af at maksimere ressourcerne til glæde for både miljø og bundlinje, og den balance skal vi blive ved med at have for øje. Vi tror nemlig på, at man opnår den mest ansvarlige drift, når virksomhederne samtidig har en sund økonomi og oplever vækst”, siger HOTREC-formanden.
I HOTREC ser man på bæredygtighed i en bred forstand, og derfor arbejder organisationen også på, at der skabes bedre infrastruktur i byerne, skabes flere gode jobs samt investeringer i mere effektive energikilder og bedre byggeri. Arbejdet samles under overskriften ”Doing well by doing good”.
Som formand for dette europæiske erhverv er Jens Zimmer Christensen også meget optaget af, at væksten er bæredygtig.
”Når det kommer til at skabe beskæftigelse og fremgang er der få erhverv, der kan følge turisme- og oplevelseserhvervet. Med udviklingen er dog også kommet en øget bevågenhed på begrebet overturisme, og det skal vi tage meget seriøst. Turismen blomstrer i samspil med både byer og deres befolkning, og derfor er vi konstant nødt til at sikre, at turisterne spredes og ikke er til besvær for borgerne”, siger Jens Zimmer Christensen.
Værterne fra Dubrovnik kender alt til overturismedagsordenen efter byen blandt andet har lagt kulisser til successerien Game of Thrones. Her har man oplevet store mængder af turister, der har udfordret byens rammer.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025