Til Madens Folkemøde kan du opleve spændende debatter om bæredygtig gastronomi, fremtidens kokke og uddannelse m.m. Du kan også komme med til en eksklusiv HORESTA-frokost, hvor medlemmer inviteres til lækkerier fra Letz Sushi.

HORESTAs netværksfrokost finder sted fredag d. 10. maj. kl. 13 ved Letz Sushis Spisevogn på markedspladsen. For gratis adgangsbilletter til Madens Folkemøde og frokost kontakt Tine Skriver tsk@horesta.dk.  

Selve Madens Folkemøde starter fredag d. 10. maj 2019 fra kl. 10.00 på Engestofte Gods ved Maribo.

Vi glæder os til at se jer ved Madens Folkemøde!

HORESTA er repræsenteret ved en række forskellige arrangementer. Læs mere her:

FREDAG den 10. maj:

  1. 10.00 -10.45 i ”Loen”: HORESTA skyder Folkemødet i gang med en debat om branchens indsats på den grønne dagsorden og arbejdet med den bæredygtige profil.

Kl. 12.15 -13.00 i ”Pavillonen”: Katia K. Østergaard deltager i debatten om fremtidens kokke.

Kl. 13.00  ved Letz Sushis Food Truck på pladsen: Kim Rahbek, medstifter af Sticks ’n’ Sushi, mødes med de øvrige HORESTA-medlemmer for en snak om motivet for, og hvordan vi fik stablet Madens Folkemøde på benene.

Hør også om foreningen Mulds aktiviteter, hvor Allan er med på MF med lokale lækkerier.

Kl. 17.00 – 18.45 i Laden: Hvem bestemmer dagens ret? Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA, debatterer sammen med øvrige af fødevarebranchens aktører om bl.a., hvem skal lave fremtidens måltider, og hvad fastsætter dagsordenen for, hvad og hvordan vi spiser.

Om Madens Folkemøde

10.-11. maj 2019 skaber arrangørerne Danmarks første folkemøde for mad. Madens Folkemøde bliver et sted, hvor folk, der arbejder med mad eller har interesse i mad, én gang om året mødes og tager fat på den store samtale om, hvor vi skal hen som madland.

For yderligere information kontakt:

Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed

Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

Det handler om at gøre sine gæster glade

”Legen med maden er en stor del af det at være kok. Hvis du ikke må lege med maden, og hvis du ikke må være kreativ, så udvikler du dig ikke”.
Sådan lyder det fra Christian Kleinert i en video, hvor han bliver brugt som frontfigur for at motivere andre unge til at søge ind på kokkeuddannelsen.

Kokke og tjenere er i høj kurs

Hotel- og restauranterhvervet er nr. 2 på listen over erhverv med størst arbejdskraftmangel. Kokke er nr. 6 og tjenere nr. 10 på listen over jobtyper, som virksomhederne har størst udfordringer med at få besat.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne