Af Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA

Den ene sublime restaurant efter den anden åbner dørene i Danmark i disse år til glæde for både herboende og besøgende. Vi er nærmest blevet forvent med at blive overdynget med Michelin-stjerner, Bocuse d’Or-hæder og anden gastronomisk anerkendelse af kokkene her i landet. Det har været medvirkende til, at erhvervet har vokset sig stort og stærkt.

Med Madens Folkemøde fredag og lørdag træder vi et skridt tilbage og leder efter løsningerne på nogle af de spørgsmål, som vi er nødt til at besvare, så denne opmærksomhed ikke forsvinder, og dansk gastronomi går i stå.

Vi er nemlig nødt til at finde ud af, hvordan vi sikrer en bæredygtig udvikling af maden, råvarerne og vores restauranterhverv, sikrer den nødvendige arbejdskraft og plejer de allerstørste talenter. Vi skal sikre, at vi holder styr på ressourcerne, og vi har en ansvarlig holdning til maden som ressource.

For erhvervets fremmarch og succes indtil nu har i høj grad været fordelt på få, stærke skuldre, og det kan vi ikke bero fremtidens succes på. Vi skal være bedre til at løfte i flok, mens vi bygger videre på disse ildsjæles arbejde.

Derfor skal Madens Folkemøde være et værksted for alle madinteresserede, og gennem samarbejde og dialog skal vi tænke i nye løsninger og yderligere bidrag til vores styrkepositioner.

Nu er rammerne skabt for dette laboratorium Engestofte Gods. I HORESTA glæder vi os til at bruge det nye folkemøde til det samme, som vi har gjort med det politiske folkemøde på Bornholm. Nemlig til at skabe stærkere relationer til både eksisterende og nye samarbejdspartner.  

Og det er der basis for. For fælles for alle i Maribo de kommende dage er en vilje til at ville løfte erhvervet endnu højere og en kærlighed til både gastronomi og håndværkerne, der tilbereder og lægger verdens bedste råvarer på tallerkenen.

Læs mere om Madens Folkemøde og HORESTAs arrangementer her.

20240606 DSC00509
Fødevarechef
Tine Skriver

Log ind