Ambitionerne er store, når HORESTA i dag samler en lang række virksomheder og organisationer inden for dansk turisme i netværket ”SusDaneable”. Målet er intet mindre end at gøre Danmark til den mest bæredygtige turistdestination i hele verden.

”Heldigvis er vi allerede langt fremme, når det gælder om fokus på bæredygtighed. Men i store dele af verden sker der meget i disse år, og vores samarbejde skal sikre, at vi rykker helt frem i feltet. Det vil kræve en indsats fra mange parter. Herunder turisterhvervet”, siger Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør i HORESTA.

”SusDaneable” rummer organisationer som VisitDenmark, Wonderful Copenhagen samt Kyst- og Naturturisme. Derudover København Kommune samt en række private turist- og oplevelsesvirksomheder som BC Hospitality Group (bl.a. Bella Center), Arp-Hansen Hotel Group, Sinatur Hoteller, Letz Sushi, Amass og Relæ. Sidstnævnte blev i 2015 kåret som verdens mest bæredygtige restaurant, og mange af virksomhederne i netværket er blandt de mest ambitiøse herhjemme på klimafronten.

”Bæredygtighed bliver i stigende grad et krav fra turisterne, når de skal vælge destination. Derfor må og skal vi være ambitiøse på dette område. Vi skal have bæredygtighed til at gå hånd i hånd med det store vækstpotentiale, turismen rummer,” siger Kirsten Munch Andersen.

HORESTA har sammen med Friluftsrådet og det tidligere Danske Turistchefer i Danmark opfundet og spredt turismens internationale miljømærke Green Key, som nu findes i 58 lande og på 3.000 turistvirksomheder. I løbet af nogle måneder lanceres desuden Green Restaurants.

For yderligere information kontakt:

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne