Danskerne og turister glædede sig over det fantastiske sommervejr i 2018, men for mange restauranter var vejret ikke godt for regnskaberne. Det er til trods for, at erhvervets samlede omsætning voksede med 4,2 pct. i 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Faktisk trak sommeren året op med en vækstrate på 6,4 pct. i juni, juli og august.
En del af forklaringen fra HORESTA lyder, at flere virksomheder skal deles om ’kagen’.
”Mange restaurantvirksomheder har talt om en vanskelig sommer i 2018, så det er tænkeligt, at sommervejret har tilgodeset nogle bestemte segmenter på bekostning af andre. Dem der har formået at forene mad og solskin har formentlig haft en stor fordel”, siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.
Omsætningen i 2018 lå højere i alle måneder end i 2017 på nær i oktober. Med en omsætning på næsten 4,3 mia. kr. blev juni den bedste måned på året.
De mest stille måneder var i januar og februar, hvor omsætningen i branchens virksomheder lå på lige over 3 mia. kr.
Dette omsætningsniveau i lavsæsonen viser dog meget godt udviklingen i erhvervet, lyder det fra Jonas Kjær.
”Der er stadig stor forskel på høj- og lavsæson i restauranterhvervet, men sammenligner man med branchen for fem år siden, så omsatte virksomhederne i de travleste måneder kun for en smule mere, end det var tilfældet i de mest stille måneder i 2018. Det siger noget om den udvikling og omsætningsvækst, der har været i erhvervet over en kort årrække”, siger cheføkonomen.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA til TV2 Kosmopol: Turismen sætter gang i beskæftigelsen
01-07-2025
-
Når hedebølgen rammer…
01-07-2025
PRESSEKLIP
-
Tilmeldingen til Danish Travel Awards 2025 er åbnet
01-07-2025
-
Bakken klar med ny administrerende direktør
01-07-2025
-
Hotel Koldingfjord udvider
01-07-2025
-
Brøndums Hotel solgt til dansk hotelkoncern
01-07-2025
-
Legoland får rekordhøj omsætning
01-07-2025
-
Britisk medie har kåret de 10 smukkeste byer i Danmark
01-07-2025
-
Rox Resort har fundet sit personale
01-07-2025