Restauranterhvervet er boomet siden finanskrisen. Danskerne går ud og spiser mere end nogensinde før, og der er kommet tusindvis nye restauranter til.

Konsekvensen af denne vækst er imidlertid, at restauranterne mangler udlærte kokke og tjenere, fortalte TV2/News søndag.

”Vi har brug for at tiltrække flere unge til vores erhvervsuddannelser, at få aktiveret flere af de ledige danskere og at kunne få adgang til mere arbejdskraft fra udlandet”, sagde HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch. (artiklen fortsætter under billedet)

Hun opfordrede til, at man fra politisk hold i højere grad åbner døren til udlandet.

”Uden udenlandsk arbejdskraft ville vi aldrig have været en gastronomisk supermagt”, sagde hun.

Hun understregede, at på trods af et generelt fald i antallet af elever på erhvervsuddannelserne, går kokke- og tjeneruddannelserne frem. Bare ikke nok til at kunne forsyne restauranterne tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

HORESTA: Vi er Danmarksmestre i integration

Når Hassan kommer til Danmark fra Syrien er hotel-, restaurant- og turisterhvervet hans største chance for at blive integreret på det danske arbejdsmarked og dermed i det danske samfund.

Arbejdsgiverne har fået lettere ved at finde folk

Efter igennem flere år at have advaret om problemer med at skaffe medarbejdere og efterlyst lettere adgang for udenlandsk arbejdskraft har arbejdsgiverne fået lettere ved at besætte ledige stillinger. Det viser en ny rekrutteringsanalyse fra Beskæftigelsesministeriet, skriver Finans.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne