Restauranterhvervet er boomet siden finanskrisen. Danskerne går ud og spiser mere end nogensinde før, og der er kommet tusindvis nye restauranter til.

Konsekvensen af denne vækst er imidlertid, at restauranterne mangler udlærte kokke og tjenere, fortalte TV2/News søndag.

”Vi har brug for at tiltrække flere unge til vores erhvervsuddannelser, at få aktiveret flere af de ledige danskere og at kunne få adgang til mere arbejdskraft fra udlandet”, sagde HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch. (artiklen fortsætter under billedet)

Hun opfordrede til, at man fra politisk hold i højere grad åbner døren til udlandet.

”Uden udenlandsk arbejdskraft ville vi aldrig have været en gastronomisk supermagt”, sagde hun.

Hun understregede, at på trods af et generelt fald i antallet af elever på erhvervsuddannelserne, går kokke- og tjeneruddannelserne frem. Bare ikke nok til at kunne forsyne restauranterne tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne