Når HORESTA og 3F arrangerer Årets Kok, Årets Tjener og elevkonkurrencer, er det et kæmpe maskineri, der sættes i gang, og alt skal gå op i en højere enhed. Afgørende for afviklingen er 35-40 elever fra Hansenbergs grundforløb.
Kirsten Grosen er skolechef på Hansenberg, og hun ser det som en faglig studietur, når de unge kommer om bag køkkenerne og oplever, hvad der skal til for, at alt klapper – men også ser, hvad der kan gå galt, og hvordan man løser uforudsete problemer:
”Vi deltager i konkurrencerne for fagets skyld. Det er en unik mulighed for vores elever til at spejle sig i erhvervets mest lysende stjerner. Og det er en læringsoplevelse at se, hvordan aftaler, tidsplaner og meget mere skal holdes for at få succes,” fortæller hun.
Elevernes deltagelse er opdelt i flere stationer. Blandt andet når alle forbi køkkenerne og opvasken, men der skal også være tid til at opleve og overvære talenterne i køkkenerne udfolde sig.
”For mange af vores elever er det deres første oplevelse med fagets konkurrencer, og man kan se, at de bliver bidt af deltagernes håndværk og passion. Herfra har vi set flere af vores unge, der senere selv prøver kræfter med HORESTA og 3F’s konkurrencer”.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025