I projektet ’Ja tak til efteruddannelse’ har HORESTA og 3F i løbet af det sidste halve år været på besøg hos både små, mellemstore og store virksomheder, og fortalt om de muligheder, der er for at få medarbejdere efteruddannet samt mulighederne for tilskud fra Kompetenceudviklingsfonden.

Der er arbejdspladser, der allerede er gået i gang med efteruddannelse og det har sammen med erhvervsskolerne været muligt at sammensætte nogle forløb, hvor der tages hensyn til virksomhedernes særlige behov og ønsker om tidspunkt for afholdelse af kurser.

En af de virksomheder der har haft besøg er Letz Sushi i København.

Virksomheden har flere medarbejdere ansat, som har et andet sprog end dansk som deres hovedsprog – og virksomheden var derfor nysgerrig på, hvilke kursusmuligheder, der kunne være for kurser, hvor undervisningen foregår på engelsk.

Letz Sushi ville gerne give deres medarbejdere et fælles og grundlæggende fundament, som de kan fortsætte med at bygge videre på, og som kan give inspiration til mere uddannelse. I samarbejde med ’Ja tak til efteruddannelse’ og Hotel- og restaurantskolen i Valby fik virksomheden derfor planlagt et hygiejnekursus på engelsk.

Kurset blev startskuddet til mere efteruddannelse.

”I efteråret udvider med et kursusforløb, hvor vi sætter fokus på ergonomi. Vi vil gerne passe på vores medarbejdere og medvirke til, at de kan have et godt og langt arbejdsliv hos os”, fortæller HR-manager Frederikke Ellehøjgaard fra Letz Sushi.  

Har du en interesse i at høre mere om mulighederne for efteruddannelse af dit personale og mulighederne for løntilskud fra Kompetenceudviklingsfonden, er du mere end velkommen til at kontakte de to chefkonsulenter i ’Ja tak til efteruddannelse’: 

For yderligere information kontakt:

Lene.jpg
Chefkonsulent, Østdanmark
Lene Wendelboe

For yderligere information kontakt:

GunhildBjerre-147x200.jpg
Chefkonsulent, Vestdanmark
Gunhild Bjerre

Har du fået læst?

Hotel adopterer skoleklasse: Børn fra Thurø lærer om Hoteldrift

Hotel Christiansminde starter i indskoling med at rekruttere medarbejdere og spotte talenter. Første læringsbesøg (som det kaldes) er torsdag den 12. december 2019, hvor eleverne i første klasse, ledsaget af boller og saftevand, får en introduktion til hotelbranchens og Christiansmindes verden, derefter en tur rundt i husets mange afdelinger og afsluttende med opsamling og indtagelse af madpakke.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne