Nøglehulsmærket er ensbetydende med sundhed. Blandt andet rummer mærket retningslinjer for salt-, fuldkorn- og fedtindhold i fødevarer og måltider.

Nøglehullet kan fejre 10-års jubilæum, og tal fra YouGov viser, at hele 9 ud af 10 forbrugere i dag kender Nøglehulsmærket, samt at 65 procent ved, hvad mærket står for.

Mærket byder ikke kun muligheder for detailvirksomheder, fortæller HORESTA.

”Som restaurant er du I din frie ret til at sætte Nøglehulsmærket på færdigretter, der lever op til principperne bag mærkningsordningen”, siger HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver.

Fødevarer med Nøglehullet skal opfylde krav til bl.a. indholdet af fedt, salt, sukker, fibre og fuldkorn.

Du kan læse mere om, hvordan man kommer i gang med Nøglehulsmærket her.

20240606 DSC00509
Fødevarechef
Tine Skriver

Log ind