Nøglehulsmærket er ensbetydende med sundhed. Blandt andet rummer mærket retningslinjer for salt-, fuldkorn- og fedtindhold i fødevarer og måltider.

Nøglehullet kan fejre 10-års jubilæum, og tal fra YouGov viser, at hele 9 ud af 10 forbrugere i dag kender Nøglehulsmærket, samt at 65 procent ved, hvad mærket står for.

Mærket byder ikke kun muligheder for detailvirksomheder, fortæller HORESTA.

”Som restaurant er du I din frie ret til at sætte Nøglehulsmærket på færdigretter, der lever op til principperne bag mærkningsordningen”, siger HORESTAs fødevarechef, Tine Skriver.

Fødevarer med Nøglehullet skal opfylde krav til bl.a. indholdet af fedt, salt, sukker, fibre og fuldkorn.

Du kan læse mere om, hvordan man kommer i gang med Nøglehulsmærket her.

For yderligere information kontakt:

Kødklister solgt ulovligt til danske restauranter

Kødklister er ikke tilladt i fødevareproduktion i Danmark. Hverken i kødindustrien eller restaurationsbranchen. Alligevel har mindst 12 danske restauranter købt kødklister af mærket Activa de seneste år. Købet er sket hos det svenske firma Werners Gourmetservice via en dansk mellemmand, fortæller DR.

Bæredygtighed: Hvem viser vejen i erhvervet?

Alle virksomheder i branchen tænker i dag bæredygtighed ind i de daglige rutiner - fra den største hotelkæde til den mindste restaurant. Men hvordan inspirerer vi som branche hinanden til at tage de næste skridt på en måde, der passer naturligt ind i den overordnede strategi eller den daglige drift?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne