Danmark har vundet Bocuse d’Or, fået historisk mange Michelin-stjerner og to af landets restaurant kom i top 5 over verdens bedste ved World’s 50 Best. Desuden har danske tjenere vundet både guld for elever og udlærte ved de nordiske mesterskaber. Kokkeeleven Magnus Rosendahl og tjenereleven Freja Staghøj Mortensen vil nu forsøge at skaffe mere isenkram til det danske trofæskab ved World Skills i Kazan, der løber frem til den 27. august.

HORESTAs fødevarechef Tine Skriver understreger vigtigheden af de store resultater.

”Konkurrencerne er med til at holde fokus på Danmark som en destination i gastronomiens superliga, og samtidig viser vi de unge, at der er masser af muligheder for at folde deres talent ud i vores erhverv. Dansk gastronomi har været i en guldalder, hvor stærke fyrtårne har drevet udviklingen, men med elever som Magnus og Freja tegner fremtiden også lyst for erhvervet, og vi ønsker dem alt mulig held og lykke ved konkurrencerne i Rusland”, siger fødevarechefen.

Magnus Rosendahl har 3,5 time til at lave fire serveringer for dommerpanelet. Freja Staghøj Mortensen har tre timer til at imponere i discipliner som frugtudskæring, kødudskæring ved bordet, cocktails, kaffe og flambering m.m.

Tine.jpg
Fødevarechef
Tine Skriver

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind