Danmark har vundet Bocuse d’Or, fået historisk mange Michelin-stjerner og to af landets restaurant kom i top 5 over verdens bedste ved World’s 50 Best. Desuden har danske tjenere vundet både guld for elever og udlærte ved de nordiske mesterskaber. Kokkeeleven Magnus Rosendahl og tjenereleven Freja Staghøj Mortensen vil nu forsøge at skaffe mere isenkram til det danske trofæskab ved World Skills i Kazan, der løber frem til den 27. august.
HORESTAs fødevarechef Tine Skriver understreger vigtigheden af de store resultater.
”Konkurrencerne er med til at holde fokus på Danmark som en destination i gastronomiens superliga, og samtidig viser vi de unge, at der er masser af muligheder for at folde deres talent ud i vores erhverv. Dansk gastronomi har været i en guldalder, hvor stærke fyrtårne har drevet udviklingen, men med elever som Magnus og Freja tegner fremtiden også lyst for erhvervet, og vi ønsker dem alt mulig held og lykke ved konkurrencerne i Rusland”, siger fødevarechefen.
Magnus Rosendahl har 3,5 time til at lave fire serveringer for dommerpanelet. Freja Staghøj Mortensen har tre timer til at imponere i discipliner som frugtudskæring, kødudskæring ved bordet, cocktails, kaffe og flambering m.m.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge udgør rygraden i sommerens servicejob
05-07-2025
-
Bloomberg: Joe & The Juice-ejer sigter mod børsnotering i USA næste år
05-07-2025
-
Natklubber for 15-årige i kraftig modvind
05-07-2025
-
Odense-hotel udvider og bliver størst uden for København
05-07-2025
-
VisitDenmark satser på svenske familier for at hente tabte overnatninger hjem
05-07-2025
-
Bühlmann Hotels nedjusterer – men ser positivt på 2025
05-07-2025
-
Hotel dømt for ulovligt kiosk-samarbejde ved Himmelbjerget
05-07-2025
-
Ny kommerciel direktør vender hjem til Sønderborg
05-07-2025
-
Flere nordjyske hoteller går foran med grøn profil
05-07-2025