Fødevarestyrelsen gennemfører ca. 50.000 kontroller i detailvirksomheder om året, hvor ca. 84 pct. ender med en glad smiley. Den nye fødevareminister Mogens Jensen (S) har været med Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg.
”Det er så vigtigt, at vi har en stærk fødevarekontrol i Danmark. Det skal være trygt at spise maden, uanset om det er en kebab på gadehjørnet eller en finere gourmetmiddag”, fortæller ministeren.
På Mogens Jensens kontrolbesøg blev der blandt andet tjekket sporbarhed og hygiejne.
HORESTA bakker op om en stærk og målrettet kontrol.
”Fødevarekontrollen er lykkedes med en kontrolmodel, hvor man sætter hårdere ind med flere kontrolbesøg i de virksomheder, der kæmper med at leve op til reglerne. Til gengæld får de ansvarlige virksomheder færre besøg. Den model ønsker vi fortsætter og styrkes”, fortæller HORESTAs fødevarechef Tine Skriver.
Hun tilføjer dog, at man bør se nærmere på incitamentsstrukturen i kontrollerne.
”Finder de ikke noget på et kontrolbesøg, er det styrelsen, der betaler, hvorimod virksomheden hæfter, hvis der er bemærkninger. Kontrollerne er vigtige, men vi sikre, at kontrollen fortsat er drevet af objektivitet og ikke økonomi.”
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025