Er jeres medarbejdere omfattet af for eksempel hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration, hvor der betales til pensionsordning, betaler I også til en sundhedsordning. Sundhedsordningen ligger, ligesom pensionen, i PensionDanmark. Sundhedsordningen kan være med til at nedbringe omfanget af sygefraværet i virksomheden, lyder det fra HORESTAs juridiske direktør Pia Voss.

Hvad er inkluderet i en sundhedsordning?

I har som virksomhed fordel af, at jeres medarbejder kan gøre brug af sundhedsordningen. Det kan være:

- via behandlinger hos en fysioterapeut, kiropraktiker eller massør.

- vis misbrugsrådgivning og psykologhjælp samt særlig rådgivning fra et sundhedsteam bestående af sygeplejersker og socialrådgivere i forbindelse med langtidssygemeldinger.

- Sundhedsordningen tilbyder også hjælp til ”hurtig diagnose” (kræver henvisning til speciallæge). Her kan ordningen bruges til at sikre, at man hurtigt kommer til undersøgelse.

Hvad er fordelene ved en sundhedsordning?

En sundhedsordning kan medvirke til at forebygge og nedbringe sygefraværet i virksomheden via kvalificeret og hurtig behandling. Samtidig sikrer I medarbejderne de bedste forudsætninger for et langt og sundt arbejdsliv.

3 tips

  1. Hvad er dækket?

Sæt jer ind i sundhedsordningens indhold, så I ved, hvad I kan henvise medarbejderne til af sundhedsløsninger.

  1. Fortæl medarbejderne om ordning

Alt for mange medarbejdere ved ikke, hvilke muligheder de har gennem virksomhedens sundhedsordning. Derfor er det vigtigt, at man som leder får formidlet værdien af produktet til alle de ansatte.

  1. Bestil et besøg

Har I sundhedsordning via PensionDanmark, kan I bestille et besøg af PensionDanmarks særlige rådgivningsbus. Bussen kommer til virksomheden, og der kan arrangeres møder, hvor medarbejderne får svar på spørgsmål om pension og sundhedsordningen.

I kan booke et besøg ved at ringe til PensionDanmark på tlf. 35 47 00 98 eller sende en mail til pdbus@pension.dk.

Læs mere om sundhedsordningen her.

Guiden er også bragt i det nye nummer af Visitor. Læs hele magasinet her.

3F varsler stor konflikt med Tivoli Food Hall

En større konflikt mellem stadeholderne hos Tivoli Food Hall og 3F kan være under opsejling. Det bekræfter John Ekebjærg-Jakobsen, formanden for 3F København, over for B.T.

93.000 kr. ekstra på pensionskontoen i PensionDanmark i 2019

Den typiske medarbejder med pension i PensionDanmark har i 2019 fået 93.000 kr. ekstra ind på pensionskontoen. En medarbejder, der gik ind i året med en pensionsopsparing på 431.000 kr., kan konstatere, at pensionsopsparingen i 2019 er vokset til 524.000 kr.

Kritik: ”Overenskomstformuleringer er helt uacceptable”

I 2006 afsagde Menneskerettighedsdomstolen en afgørelse, der gjorde det klart, at de ansatte på danske arbejdspladser frit kan vælge, hvilken fagforening de vil være medlem af. Alligevel skriver danske virksomheder nu 13 år efter stadig under på overenskomster, hvor de forpligtiger deres ansatte til at være medlem af 3F og løbende overvåge, hvilken fagforening medarbejderne er medlem af. Det skriver Berlingske.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne