Der kommer rigtig meget mad gennem de danske restauranter, cateringvirksomheder og buffeter med mere hver dag. Og med det følger desværre også rester. Men hvornår bliver mad til madaffald, og hvornår kan det genbruges? Det svarer HORESTAs fødevarechef på i en ny video.
Hun fortæller blandt andet, at mad fra buffeter ofte skal kasseres, men som undtagelse kan det bruges igen, hvis det ellers ser, smager og lugter godt og ikke har stået for længe på buffeten. Det skal blive sat på køl eller spises straks efter. Maden må alle omstændigheder ikke genbruges, hvis den har stået ude for køl eller ved mindre end 65 grader længere end tre timer. Grøntsager kan bruges igen, hvis de bliver varmet op til mere end 75 grader i for eksempel supper, ketchup eller lignende.
Man kan også bruge rester fra sin produktion i køkkenet eller fra fadservering, som man vurderer i orden, men det forudsætter også, at maden opvarmes til minimum 75 grader.
Driver man en a la carte-restaurant, er det ikke muligt at genbruge maden fra gæsternes tallerken, men man kan tilbyde dem, at tage det med hjem.
Se reglerne uddybet i videoen her:
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Scandic runder nyt millionoverskud og opruster i Aarhus
06-05-2025
-
Alsik Hotel & Spa mindsker underskud og ser fremgang i gæstetilfredshed
06-05-2025
-
Ny chef concierge skal løfte gæsteoplevelsen hos 1 Hotel Copenhagen
06-05-2025
-
Arena Næstved i modvind efter påstand om unfair konkurrence
06-05-2025
-
Rekordtravl april i Københavns Lufthavn med vækst fra USA
06-05-2025
-
Randerschef bliver ny direktør på ikoniske Ruths Hotel
06-05-2025
-
Pejsegården giver milliontab, men ledelsen ser lys forude
06-05-2025
-
Innovation og netværk i fokus, når det populære event "Meet the Geeks” vender tilbage
06-05-2025