Alt for meget plastik ender i naturen, og det vil Europa-Parlamentet nu gøre noget ved. Blandt forslagene er blandt andet forbud mod plastikbestik og –emballage i hele EU.
Europa-Parlamentet fortæller, at ti plastikprodukter udgør 70 pct. af det affald, som bliver fundet på strande og i havene. Det gælder blandt andet plastikvatpinde, engangsbestik, plastiktallerkener samt rørepinde af plast.
I HORESTA bifalder man initiativer, som kan minimere plast i naturen, men organisationen mener, at man skal passe på med forbud indtil ordentlige erstatninger er parate:
”Alle brancher skal med på vognen og gøre deres for at minimere brugen af plastik. Hoteller og restauranter arbejder allerede med at nedbringe engangsplast både ved arbejdsprocedure og valg af mere bæredygtige produkter. Der er dog stadig et arbejde med at finde ordentlige alternativer, så det ikke forringer gæsternes oplevelse og/eller bringer fødevaresikkerheden i fare”, fortæller Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA.
Den europæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC har i år lavet en undersøgelse blandt medlemslandene, som viser, at der er merpris for alternative produkter på mellem 10-50 pct. afhængig af varetype. Dette bekræftes af en lille intern undersøgelse foretaget af HORESTA ved en screening af en række produkter, og flere større medlemsvirksomheder vurderer, at en realistisk prisforøgelse ligger på 25-30 pct.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Wassim Hallal hædret som Kokkenes Kok 2024
04-11-2025
-
Travleste oktober nogensinde i Københavns Lufthavn
04-11-2025
-
Hotel Alsik forlader international kæde og går solo
04-11-2025
-
Forum i København forvandles: Hotel kan blive en del af planen
04-11-2025
-
Kendismægler afsløret i ulovlig hotelombygning i Valby
04-11-2025
-
Staten afsætter millioner til turismefremstød ved Femern
04-11-2025
-
MCH gør status: 25 år med ambitioner og resultater i Herning
04-11-2025
-
Svensk studie genstarter debat om differentieret moms
04-11-2025
-
Ny EU-sanktion rammer turismesamarbejde med Rusland
04-11-2025
-
Marie Bojsen modtager Årets Wiuff for sit arbejde med grisekød
04-11-2025