Regelsættet betyder blandt andet, at overtrædelser vil kunne udløse større bøder end hidtil. Datatilsynet understreger dog, at de hellere vil vejlede og indgå i dialog med virksomheder, der halter på sikkerheden.

Sikkerhedsspecialist i Datatilsynet, Allan Frank, siger, at der ikke vil blive delt bøder ud ”til højre og venstre”.

”Generelt ønsker vi en pragmatisk tilgang til databeskyttelse. Det væsentlige er, at virksomhederne bliver bedre til at håndtere opgaven”, siger Allan Frank.

HORESTA har tidligere bragt en guide for, hvordan din virksomhed kan håndtere de nye regler.

HORESTA får mange spørgsmål om persondatareglerne, og har på den baggrund som supplement til guiden udarbejdet en omfattende FAQ, som indeholder i alt 19 væsentlige spørgsmål og svar vedr. behandlingen af persondata. 

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte HORESTA, hvis du har spørgsmål om behandlingen af persondata.

 

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Stor bøde på vej for GDPR-overtrædelse

Datatilsynet har politianmeldt et taxaselskab og indstillet virksomheden til en bøde på 1,2 mio. kr. for en overtrædelse af reglerne i databeskyttelsesforordningen.

Nu kan du sende ’sikre mails’ via HORESTA.dk

Efter persondataloven trådte i kraft sidste år, er det et krav, at personoplysninger og fortrolige oplysninger, der sendes via mail, skal krypteres. Når I sender personoplysninger og fortrolige oplysninger til HORESTA; for eksempel ansættelsesbeviser, lægeerklæringer osv., skal det derfor ske krypteret.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne