Regelsættet betyder blandt andet, at overtrædelser vil kunne udløse større bøder end hidtil. Datatilsynet understreger dog, at de hellere vil vejlede og indgå i dialog med virksomheder, der halter på sikkerheden.

Sikkerhedsspecialist i Datatilsynet, Allan Frank, siger, at der ikke vil blive delt bøder ud ”til højre og venstre”.

”Generelt ønsker vi en pragmatisk tilgang til databeskyttelse. Det væsentlige er, at virksomhederne bliver bedre til at håndtere opgaven”, siger Allan Frank.

HORESTA har tidligere bragt en guide for, hvordan din virksomhed kan håndtere de nye regler.

HORESTA får mange spørgsmål om persondatareglerne, og har på den baggrund som supplement til guiden udarbejdet en omfattende FAQ, som indeholder i alt 19 væsentlige spørgsmål og svar vedr. behandlingen af persondata. 

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte HORESTA, hvis du har spørgsmål om behandlingen af persondata.

 

For yderligere information kontakt:

Har du fået læst?

Kurser: Hvordan skal du opbevare medarbejdernes data?

Persondata blev i slutningen af maj det helt store samtaleemne, da en ny forordning trådte i kraft, men hvilken betydning får det for arbejdsgivere, når det kommer til det ansættelsesretlige område? Svaret på det spørgsmål er snart at finde i en vejledning fra Datatilsynet.

Datatilsynet vil kontrollere hotelkæde

Lige før sommerferien udmeldte Datatilsynet i en pressemeddelelse, hvilke temaer Datatilsynet vil fokusere på i de planlagte tilsyn resten af året. Det fremgår i den tilsynsplan, at man bl.a. vil fokusere på sletning af oplysninger hos private virksomheder. Helt konkret anføres det her, at Tilsynet vil kontrollere en hotelkæde.

Nyt krav: Du skal kunne kryptere ’følsomme’ e-mails

Sender du mails med personoplysninger i? Så er det nu et krav, at du kan beskytte forsendelserne ved at kryptere indholdet. Det fortæller Datatilsynet. Dermed skærper tilsynet sine retningslinjer på området, da det tidligere blot har været anbefalet, at man krypterede mails af denne art.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne