Med denne uges Roskilde Festival er årets festivalsæson for alvor skudt i gang. Og med på festivalen er et hav af etablerede københavnske restauranter, som følger gæsterne ud på dyrskuepladsen.

Blandt disse spisesteder er både små enkeltvirksomheder og store nationale kæder. På Roskilde Festival er det hele 21 madboder, der til daglig har huse med etablerede restauranter i København. Gælder blandt andet Cocks & Cows, Madklubben, Meyers, Letz Sushi og mange flere.

”Restauranternes festivalengagement er et klart udtryk for, at virksomhederne søger hen, hvor gæsterne også er i sommerperioden, og så er det en stærk markedsføringsplatform. Samtidig reagerer festivalerne også på, at gæsterne efterspørger kvalitet og det velkendte. Og så er festivalgængerne blevet mere klar til at bruge penge på udespiseoplevelser og ordentlig mad”, siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Hun tilføjer, at flere af virksomhederne også bruger sommerens festivaler til at teste nye koncepter af, inden retterne finder vej til menukortet tilbage i restauranterne.

Se listen af restauranter, som tager på festival her:

(Madprogrammerne for Smukfest 2018 og Langelandsfestivalen er endnu ikke offentliggjort)

Roskilde Festival 2018

Halifax – 10 restauranter i Storkøbenhavn

Barburrito - Restaurant i Skindergade i København

Boutique Fisk – Har spisested i Torvehallerne og Magasin Kgs. Nytorv

Brus / Spontan – Ølbryggeri med restaurant på Nørrebro

Café Nutid – Café i Skt. Peders Stræde i København

Cocks & Cows – 8 madsteder i København

Duck it – Har spisesteder i WestMarket og Hellerup

Folkets Madhus, restaurant og cafe på Amager

Gorm’s pizza – 11 restauranter fordelt i landet

Grød – 6 madsteder, 1 ligger i Aarhus

Hooked Seafood Kitchen - Spisested på Nørrebrogade i København

Kiin Kiin Bao Bao – En del af Henrik Ydes koncern med 11 forskellige brands

Kuma – Japansk restaurant fra Jagtvej i København

La Boca de Malbeck - Argentinsk restaurant med fire steder i indre København

Letz Sushi - 20 restauranter i Danmark

Madklubben -  Kæde med ni restauranter og en cocktailbar

Meyers – Har syv restauranter og en deli

Mikuna – Aarhusiansk vegansk café

Ramen Copenhagen – Mikkeller bryggeriet med flere end 20 spisesteder verden over

Ris8  - Spisested fra Westmarket i København

YoBurger – Tre restauranter i København

 

Northside 2018

CRNA – sharwarmabar ejerne bag Restaurant Sårt

Kuma – Japansk på Jagtvej i København

Mama – drives af restaurant L’Estragon i Aarhus

Kiin Kiin Street – Der er en del af Henrik Ydes koncern med 11 forskellige brands

Letz Sushi - 20 restauranter i Danmark

Restaurant Ferdinand – drives af Ferdinand Hotel fra Aarhus.

Lêlê – Har seks spisesteder i København

 

Haven Festival 2018

Butcher’s Manifesto (Folkets Madhus) , restaurant og cafe på Amager

Hooked Seafood Kitchen - Spisested fra Nørrebrogade i København

La Neta – en del af Mikkeller

Ramen Copenhagen – en del af Mikkeller

Meyers – syv restauranter og en deli

Restaurant PMY – latinamerikansk restaurant ved Tordenskjoldsgade i København

 

Tinderbox 2018

Bull Burger – Burgerrestaurant i Odense

Gastroteket – Restaurant i Odense

Bar’ Sushi – Har fire restauranter

Wokkabox – Thairestaurant i Odense

Paprika – Indisk restaurant i Odense

Mauritz – Har tre burgersteder i Odense

Burger Anarchy – Burgerbar i Odense 

Hooked Seafood Kitchen – Nørrebrogade i København

Pasfall – Restaurant i Odense

Gorm’s pizza – 11 restauranter fordelt i landets byer

Werners Grill – grillbar i Odense

Café Venchi – Bærefygtig mad i Odense

Soup Stone Café – Café i Odense

Molotov – burger og cocktails i Odense

Storm P’s Pakhus – Flere af stederne fra pakhuset er tilstede.

20240606 DSC00509
Fødevarechef
Tine Skriver

HORESTA: Restaurantbesøg er stagneret på højt niveau

Danskerne foretog i alt 454 mio. besøg på restauranter, caféer, fastfoodrestauranter og andre udespisesteder i 2023. Selvom tallet er højt, er der tale om en lille nedgang fra året før. Særligt kaffe to go og kaffebarer har mærket tilbagegang.

Log ind