Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Når danske øldrikkere skal nyde en alkoholfri øl, bliver den typisk lagt i indkøbsvognen og ikke bestilt på restauranter eller barer, hvor salget ikke helt har fulgt med kategoriens fremgang de seneste år. Det skriver Fødevarewatch.dk.
For det generelle ølsalg købes godt hver fjerde øl på barer eller restauranter, mens tallet kun er 13 procent, når der måles for de alkoholfri øl.
Omvendt er forbrugerne meget mere tilbøjelige til at vælge de alkoholfri produkter, når de skal handle. Hos Dagrofa ser man en mulighed i markedet, som, forventer de, virkelig vil blive en del af forbrugernes hverdag.
Derfor er der også sket et skift i dagligvarekoncernen, der længe har haft et fokus på specialøl. Det fortæller kategorigruppechef for nydelse og drikkevarer i Dagrofa, Morten Skov Nielsen:
”Vi har gennem de seneste tre år implementeret løsninger i Meny, Spar og Min Købmand, som har et særskilt fokus på alkoholfri øl,” siger han og forklarer, at de har samlet de alkoholfri øl for sig, og gjort dem mere synlige for forbrugerne.
Læs hele historien på fødevarewatch – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Regeringen lemper emballagekrav efter hård kritik
12-09-2025
-
Regeringen vil bane vej for lavere moms på fødevarer
12-09-2025
-
Stigende turistafgift gav ikke færre endagsturister i Venedig
12-09-2025
-
Bornholm samler nordisk turismekonference
12-09-2025
-
60 mio. kr. til 15 nye turismeprojekter
12-09-2025
-
Ustabilt vejr ramte sjællandske forlystelsesparker
12-09-2025
-
Trods store regionale forskelle: Campingpladser melder om fremgang
12-09-2025
-
Udland: AI giver kokke og hoteller nye værktøjer mod madspild
12-09-2025