Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Bankernes ihærdige udstedelse af internationale betalingskort og danskernes hang til at betale ved kassen med Apple Pay har skabt et giftigt miljø for det 41 år gamle betalingskort. Det skriver Jyllands-Posten.dk.

“Den udvikling, vi ser, udfordrer Dankortet som en billig og bred betalingsløsning i Danmark. Derfor er vi lige nu i gang med at se på, hvordan vi kan fremtidssikre Dankortet,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

I dag er Danske Bank ene blandt landets knap 60 banker om at tilbyde kunder at betale med Dankort i Apple Pay. I en hverdag hvor flere og flere danskere sværger til mobilbetalinger, sender det en stigende betalingstrafik i armene på især Visa og Mastercard.

“Nets, der står bag Dankortet, er i dag italiensk ejet. Og ud over at have monopol på Dankortet sælger de også indløsningsaftaler på internationale betalingskort. Så der er også et hensyn til Nets konkurrenter,” siger Jan Damsgaard, der er Jan professor i digitalisering ved CBS.

Hvad det konkret kommer til at betyde for butikkernes pris for at modtage Dankortbetalinger, er endnu uklart. Nets oplyser, at der netop nu regnes på de nye priser, som vil træde i kraft den 1. april.

Læs hele historien på jyllands-posten.dk – kræver login

Tag imod betalinger også selvom nettet er nede

Det kan ske, at din virksomheds betalingsterminal mister forbindelsen til nettet derfor er det vigtigt, at du og dine medarbejdere ved, at I godt kan tage imod Dankort betalinger alligevel.

Log ind