Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Selvom det danske arbejdsmarked mangler hænder, herunder turistbranchen, var udmeldingen fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i sidste uge, at mere international arbejdskraft vil ødelægge sammenhængskraften i Danmark.  

Men det er udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) dybt uenig i, skriver Turisme24.dk.

“Vi har brug for flere hænder på det danske arbejdsmarked. Ellers kan vi ikke levere på udfordringerne på velfærden, sundhed og den grønne omstilling. Arbejdskraft fra udlandet er uden tvivl en del af løsningen,” siger han.

Som reaktion på Ane Halsboe-Jørgensens udmelding i sidste uge, lød budskabet fra brancheorganisationen HORESTA, at det vil påvirke både vækst og velstand, hvis ikke der åbnes for udenlandsk arbejdskraft.

“Vores medlemmer fortæller, at de må holde lukkedage eller sige nej til ordrer for at få personaleressourcerne til at strække, mens især restaurantkæder kan være tilbageholdende med at åbne nye forretninger, fordi de ikke er sikre på at kunne skaffe arbejdskraft. Begge dele koster omsætning, men i den sidste ende også vækst og velstand i det danske samfund,” siger Mette Falkenberg Rasmussen, der er direktør for politik for bæredygtighed i HORESTA.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

HORESTA: Ser gode takter i regeringens 2030-plan

Regeringen åbner op for mere udenlandsk arbejdskraft i sin 2030-plan, som blev præsenteret tirsdag. HORESTA glæder sig over lavere beløbsgrænser, men påpeger, at overenskomster ikke bør være et krav.

HORESTA måber over ministers nej

Mens hotel- og restaurantbranchen efterlyser nemmere adgang til international arbejdskraft, er beskæftigelsesministeren bekymret for sammenhængskraften i samfundet. HORESTA forholder sig stærkt undrende.

Log ind