Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Selvom det danske arbejdsmarked mangler hænder, herunder turistbranchen, var udmeldingen fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i sidste uge, at mere international arbejdskraft vil ødelægge sammenhængskraften i Danmark.  

Men det er udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) dybt uenig i, skriver Turisme24.dk.

“Vi har brug for flere hænder på det danske arbejdsmarked. Ellers kan vi ikke levere på udfordringerne på velfærden, sundhed og den grønne omstilling. Arbejdskraft fra udlandet er uden tvivl en del af løsningen,” siger han.

Som reaktion på Ane Halsboe-Jørgensens udmelding i sidste uge, lød budskabet fra brancheorganisationen HORESTA, at det vil påvirke både vækst og velstand, hvis ikke der åbnes for udenlandsk arbejdskraft.

“Vores medlemmer fortæller, at de må holde lukkedage eller sige nej til ordrer for at få personaleressourcerne til at strække, mens især restaurantkæder kan være tilbageholdende med at åbne nye forretninger, fordi de ikke er sikre på at kunne skaffe arbejdskraft. Begge dele koster omsætning, men i den sidste ende også vækst og velstand i det danske samfund,” siger Mette Falkenberg Rasmussen, der er direktør for politik for bæredygtighed i HORESTA.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind