Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Selvom der allerede nu mangler faglærte inden for fødevaresektoren, ser situationen meget værre ud om bare få år. Det skriver Fødevarewatch.dk

Udsagnet kommer fra direktør i FødevareDanmark, Leif Wilson Laustsen, der mener at vi kommer til at stå i en situation, hvor der mangler mange faglærte hænder.

“Vores medlemmer i fødevaresektoren har allerede nu meget svært ved at skaffe elever, så jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det ser ud om fem-syv år, hvis vi ikke formår at vende udviklingen,” siger han.

For at få flere unge til at vælge erhvervsuddannelser skal de se mod de almene gymnasiers tilgang med blandt andet at styrke studielivet på uddannelserne.

Konkret vil FødevareDanmark fokusere kommunikationen omkring fremtidsmulighederne til de potentielle elevers forældre:

“Vi forsøger at påvirke forældrene ved at informere om, hvad det egentlig er deres børn kan blive i fremtiden med en erhvervsuddannelse,” lyder det fra Leif Wilson Laustsen.

Læs hele historien på fødevarewatch.dk – kræver login

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind