Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Børn og voksne, som rynker på næsen af kikærterne i gryderetten. Mangel på inspiration til flere bælgfrugter i maden. Begrænset kendskab til, hvordan man får linser og bønner til at smage godt. Det er nogle af de udfordringer, som madprofessionelle i offentlige og private køkkener oplever, når de giver sig i kast med at lave mad efter De officielle Kostråd. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Derfor har Fødevarestyrelsen sammen med Rådet for sund mad og 14 organisationer, herunder HORESTA, lanceret en pakke med værktøjer, som personalet i offentlige og private køkkener har efterspurgt.

Værktøjskassen består af flere end 40 nye opskrifter til storkøkkener, som er i overensstemmelse med kostrådene, tilbud om efteruddannelse til madprofessionelle samt materialer, der skal hjælpe personalet med at gøre op med myter om den planterige mad.

Langt over 100 har taget kursus for oplæringsansvarlige

HORESTA og 3F har stor succes med et nyt kursus, som blandt andet skal sikre bedre lærepladser for elever. Over 100 har gennemført kurset det seneste halve år. En af dem er Jesper Ballisager, konferencekoordinator hos Severin

Log ind