Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Kaffe og en krammer bliver det nok ikke helt, men turister, der ankommer med tog til landets hovedstad, skal tages godt imod. Det mener SF i København, der netop er udkommet med et nyt turismeudspil – en grøn vision for turismens fremtid, kalder de det. Det skriver Turistmonitor.dk.

Visionen byder udover et turistkontor på Hovedbanegården, som kan tage godt imod togrejsende, også på flere nattog- og lyntogsforbindelser, en ny turistafgift, strammere regler for Airbnb og en strategisk placering af turistdestinationer, der skal sikre bæredygtighed og balance i byen.

“Vi kommer med det her udspil med en lang række initiativer, der både skal gøre turismen mere bæredygtig, men også skal sørge for, at vi ikke får sådan en by, hvor det kun er turisterne, der er plads til,” siger Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i København.

Det skal blandt andet en ny turismeafgift, som allerede er integreret i flere andre storbyer, være med til at udbedre. Afgiften betales til overnatningsstedet og beløbet afhænger af beliggenhed og hotelkategoriseringen, hvilket de i SF også mener vil kunne være med til at sprede turisterne længere ud af byen.

Partiet vil i løbet af efteråret fremlægge en række af forslagene i turismeudspillet til beslutning i Borgerrepræsentationen.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Restaurantkæde udvider: - Nu rykker de udenfor København

Den 19. juli klokken 8.30 åbner Mad & Kaffe en ny restaurant i Lyngby Storcenter. Med udeservering på Klampenborgvej bliver denne restaurant den fjerde i rækken, som ejerne bag konceptet kan byde deres gæster velkommen til.

Log ind