Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Restauranten Aro i Odense fik i sommer sin første Michelin-stjerne, og restauranten sørgede dermed for at sætte Fyn på det gastronomiske verdenskort. Stjernen er nemlig Fyns første af slagsen. Det skriver Jyllands-posten.dk.

Selv havde køkkenchef og medejer Christoffer Schärfe ikke regnet med at blive en del af den anerkendte røde guide, og han forventer heller ikke, at man kan fastholde Michelin-stjernen næste år.

Da han bliver spurgt om, hvad der kendetegner ham som kok lyder svaret, at han i dag tænker mere som restauratør og mindre som kok.

“Det er gæsterne, der er i fokus. Nogle gange oplever jeg, at kokke godt kan have en ide om, at de står i køkkenet for deres egen skyld, men det er at invitere gæsterne med på kokkens præmisser. Jeg vil gerne gå på kompromis med mig selv og mine ideer, hvis det gør, at gæster går herfra og har haft en god oplevelse.”

For mere end 50 år siden var Restaurant Aro et lastvognsværksted og restauranten blev derfor udviklet ud fra ideen om, at stedet er et værksted. Ideen udspringer både af de fysiske rammer, men også fordi Aros tilgang altid har været, at stedet skulle være en legeplads.

Læs mere på jyllands-posten.dk – kræver login

Log ind