Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Gorm’s-restauranterne indgav i går en konkursbegæring. Ifølge ledelsen selv skyldes konkursen det, de kalder et ”giftigt mix” af et gældsefterslæb fra coronakrisen, inflations- og energikrisen samt kommende momsbetaling, som har presset likviditeten massivt.
Ifølge meddelelsen har virksomheden været fanget i en negativ gældsspiral efter coronakrisen, hvor afdrag på coronalån har tæret på likviditeten. Derfor har ledelsen, skriver de, gennem en længere periode forsøgt at få nye investorer ombord og forhandlet med flere pengeinstitutter for at sikre ny kapital.
”Vi optog milliongæld hos staten i perioden med corona-restriktioner og nedlukninger for at kunne holde sammen på virksomheden og holde hånden under medarbejdere og samarbejdspartnere. På det tidspunkt var afdragsbetingelserne slet ikke fastsat, og der var ingen i branchen, der havde fantasi til at tro, at lånene skulle tilbagebetales over blot 24 måneder, ovenikøbet med dét renteniveau, vi er blevet præsenteret for,” siger Christian Madsen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
HORESTA om udeservering: Det er jo ikke ren Sunny Beach
06-06-2023
-
Dansk turismes topchef takker af: Vil bruge mere tid med familien (
06-06-2023
-
Ny ejer vil gøre hotel moderne og digitalt
06-06-2023
-
Eksplosiv vækst i udenlandsrejsende i Aarhus Airport
06-06-2023
-
Bliv restauratør for en dag under madfestivalen
06-06-2023
-
Fuldt fokus på mere overnatning: Vestkysten vil kopiere succes fra København
06-06-2023