Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Et stort flertal af københavnerne er egentlig glade for at bo i nærheden af restauranter, barer og cafeer med udeservering. Mandag aften stod det imidlertid klart, at der ser ud til at blive færre timer med netop dét, skriver Berlingske.

”Det er synd for virksomhederne, men i den grad også for byens beboere og gæster – og for København som Danmarks hovedstad,” siger Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i brancheorganisationen HORESTA, og han fortsætter:

”Aarhus, Odense og Aalborg kan sagtens håndtere udeservering i det offentlige rum efter klokken 22. Man sender det forkerte signal om, hvad det er for en by, vi gerne vil have.”

Jeppe Møller-Herskind tvivler i øvrigt stærkt på, at gæsterne går inden for eller hjem på en flot sommeraften i byen, når klokken bliver 22.

”Vi så under coronanedlukningerne, at gæsterne ikke bare går hjem. De køber drikkevarer i kiosker og supermarkeder og sætter sig på torve og pladser – og så vil det have den stik modsatte effekt.”

Læs hele historien på berlingske.dk

Stor opbakning til HORESTA forslag

HORESTA har præsenteret 10 bud på, hvordan turismen kan bidrage til vækst uden for de store byer, blandt andet ved at gøre taxalovgivningen fleksibel.

Log ind