Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

11 dage før åbningen står ovne, komfurer og anretterborde stadig i papkasser i den lille nordgrønlandske bygd Ilimanaq, hvor Poul Andrias Ziska har besluttet at åbne sin færøske Michelinrestaurant Koks i sommersæsonen 2022.

To dage før åbningen er vand og strøm stadig ikke på plads, og den nu 32-årige chefkok får dybe panderynker af at diskutere, om man kan udsætte premieren, når der er folk fra Hongkong og København, der har bestilt bord og allerede er på vej.

I dokumentarfilmen “The Most Remote Restaurant in the World”, der havde premiere på Viaplay i går den 1. juni, følger man i detaljen, hvordan en af kongerigets bedste kokke, Poul Andrias Ziska, og hans ca. 20 kokke og tjenere får oplevelser og bekymringer i hobetal, da de i juni 2022 flytter til verdens ende for at lade sig inspirere af den grønlandske natur og de grønlandske råvarer.

Filmen er et interessant indblik i, hvad det kræver af mod, stamina og eventyrlyst at levere “kongerigets største madoplevelse”, som Børsens anmelder, Ole Troelsø, beskrev menuen i sin anmeldelse.

Læs hele historien på borsen.dk (kræver login)

Tivoli og færøsk topresturant åbner pop-up

Efter en god gastronomisk sommer med besøg fra danske restaurant Studio, spanske El Bar og islandske Dill, fortsætter Tivoli nu pop-up eventyret i Det japanske Tårn og byder på fisk og skaldyr fra allerøverste hylde, når holdet bag den to-stjernede Michelinrestaurant KOKS og søsterrestauranten ROKS, genbesøger Haven under dette års Halloweensæson i Tivoli.

Log ind