Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

I en rundringning til lokale hoteller og overnatningssteder, foretaget af Helsingør Dagblad, fortæller flere hoteller, at de mangler arbejdskraft. Både til højsæsonen men også generelt. Medarbejderne hænger ikke på træerne, og det er frustrerende for flere af de lokale hoteller, der må skuffe de glade sommergæster.

Manglen på arbejdskraft er ikke kun et problem for hoteller i Helsingør kommune. Ifølge brancheorganisationen HORESTA, der repræsenterer hotel- og restaurationsbranchen, koster den manglende arbejdskraft omsætning for to ud af tre virksomheder i erhvervet.

Et af de hoteller, der er presset af den manglende arbejdskraft, er Hotel Bretagne Badehotel i Hornbæk. De

- Sammenlignet med juli i tidligere år, har vi mistet 250.000 kroner i omsætning. Vi holder lukket på de ”dårlige dage”, men der er ikke dårlige dage i juli, og så bliver det et problem. Mine kokke kan heller ikke arbejde 250 timer om måneden, siger Kasper Hebøll Harboe, der er medejer af hotellet.

Læs hele historien på helsingordagblad.dk (kræver login)

Rigmand får grønt lys til at opføre nyt hotel

Snart kan Nordsjælland blive et hotel rigere. En lokal rigmand har fået tilladelse til at bygge i naturskønne omgivelser, og mens han ikke mener, at finansieringen bliver noget problem, er han åben over for købere.

Log ind