Med en far der var kok, en familie, der drev et hotel i Sønderjylland, og en start på et arbejdsliv som opvasker, tjener og sidenhen kokkelev, har det måske stået skrevet i stjernerne, at 41-årige Brian Mark Hansen fra Vesterbro i København, skulle blive til noget inden for kokkeverdenen, skriver TV2 Kosmopol.

I hvert fald skal han nu repræsentere Danmark til verdensmesterskabet for kokke – en konkurrence, der går under navnet Bocuse d’Or, og som Danmark tidligere har vundet både bronze, sølv og guld ved.

Derfor betyder det også alverden for Brian Mark Hansen, at han nu skal kæmpe blandt verdens bedste, når konkurrencen løber af stablen mandag klokken 08.00.

”For mig er Bocuse d’Or en drøm. Det er det ypperste. Hvis man vil konkurrere blandt de bedste i mit fag, er det der, man skal være. Det er verdens største kokkekonkurrence,” siger Brian Mark Hansen.

Læs hele historien her.

Mentaltræning ledte michelinkok til VM-guld

Det er Brian Mark Hansens navn, der står som vinder af Bocuse d'Or 2023, men han er blevet bakket op af en hel kreds af gastronomiske entusiaster som bl.a. som Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel og Francis Cardenau og Christian Ebbe, tidligere køkkenchefer på Søllerød Kro, der har lagt deres tid gratis for at få sejren til Danmark, skriver Børsen. Hertil kommer hans assistent Elisabeth Madsen og hele Bocuse d’Or Danmark Akademiet.

Badehotel: ”Det lykkedes at skabe gastronomisk perle”

Kort inden 2022 blev forvandlet til 2023 kom Bandholm Badehotel på en liste over de ti bedste steder, som Berlingskes madanmelder havde spist i løbet af året. Det betyder meget for hoteldirektør Allan L. Agerholm, som ønskede at bygge hotellet op om en restaurant af høj klasse, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Log ind