Der var spænding til det sidste i Lyon, hvor dommerne netop har kåret verdensmesteren.  Vanen tror var det i tæt kapløb med de nordiske lande, men det endte med at Danmark løb med guldmedaljen, Norge fik sølv og Ungarn bronze.

”Jeg er voldsomt stolt. Det er helt overvældende, og at Danmark igen viser, at vi er gode til gastronomi, er helt fantastisk. Jeg har arbejdet intensivt med mine retter siden november og haft det mest fantastiske team, der har bakket mig op – særligt min fantastiske assistent Elisabeth Madsen og også og også Sebastian Holberg Svendsgaard, Olivia Jensen og Oliver Loeve har virkelig har været med til at løfte. Uden dem var det slet ikke lykkedes,” siger Brian Mark Hansen, og fortsætter:

”Det har været sjovt at være med til denne prestigefyldte konkurrence og en stor udfordring at lave mad i en hal, der er fyldt med flag, jubelbrøl og skrigende tilskuere – nærmest som var det en håndboldkamp. Men det bliver nu også godt at komme hjem til mit køkken på Søllerød Kro.”

Mentaltræning ledte michelinkok til VM-guld

Det er Brian Mark Hansens navn, der står som vinder af Bocuse d'Or 2023, men han er blevet bakket op af en hel kreds af gastronomiske entusiaster som bl.a. som Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel og Francis Cardenau og Christian Ebbe, tidligere køkkenchefer på Søllerød Kro, der har lagt deres tid gratis for at få sejren til Danmark, skriver Børsen. Hertil kommer hans assistent Elisabeth Madsen og hele Bocuse d’Or Danmark Akademiet.

Badehotel: ”Det lykkedes at skabe gastronomisk perle”

Kort inden 2022 blev forvandlet til 2023 kom Bandholm Badehotel på en liste over de ti bedste steder, som Berlingskes madanmelder havde spist i løbet af året. Det betyder meget for hoteldirektør Allan L. Agerholm, som ønskede at bygge hotellet op om en restaurant af høj klasse, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Bocuse d'Or-vindere blev fejret med rådhuspandekager

En rådhuspandekage på Københavns Rådhus er noget helt særligt, og det er absolut ikke alle og enhver der får lov til at smage sådan en. Men en af de heldige er den nykårede vinder af Bocuse d’Or, Brian Mark Hansen, der fredag blev fejret på Københavns Rådhus.

Log ind