Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Formanden for landets største fagforening, 3F-formand Henning Overgaard, er klar til at bløde op på arbejdsgivernes adgang til at hente medarbejdere i lande uden for EU, hvis det kan få regeringens lovforslag om at afskaffe store bededag af bordet, skriver Finans.dk.

”Vi har allerede inviteret politikerne til at se på udenlandsk arbejdskraft med nye øjne. Hvis beløbsordning eller bureaukrati står i vejen, så lad os se på det,” siger Henning Overgaard.

Han understreger, at udlændingene skal til Danmark på ordentlige vilkår, og at hans tilbud gælder virksomheder med ordnede forhold. En model, som 3F også diskuterede på sin kongres i efteråret. Regeringens lovforslag om afskaffelse af store bededag vil ifølge Finansministeriet udvide arbejdsudbuddet med 8.500 personer og skaffe godt tre mia. kr. til statskassen. 

Læs hele historien her.

Jyder hentede flest medaljer til DM i Skills

Til årets DM i Skills dystede unge kokke, tjenere og receptionister for at vise deres evner. Her var det særligt de jyske elever, som tog medaljer med hjem fra Roskilde.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind