Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Netop som restauranterne kunne ånde lettet op efter to år med afstandskrav og coronanedlukninger, melder nye udfordringer deres ankomst med stigende udgifter, skriver Børsen.
Efter to år med store økonomiske tab er bekymringen for flere restaurantkæder nu, at opblomstringen efter corona får en ende, hvis forbrugernes svækkede privatøkonomi resulterer i færre restaurantbesøg. Oven i det blokerer manglende arbejdskraft for omsætningsmulighederne i branchen, mens stigende energi- og råvarepriser sender udgifterne i vejret.
“Det er selvfølgelig positivt med de seneste tal, der viser, at omsætningen ligger højt i restaurationsbranchen. Omvendt skal man også have øje for, at der er tabt mange penge under corona, og at omkostningsniveauet er steget kraftigt i takt med inflationen. Vi ser ikke en stor konkursfrygt i restauranterhvervet lige nu, men samtidig får det betydning for alle, at den økonomiske udvikling gør det dyrere at drive virksomhed. Virksomhederne bliver i endnu højere grad tvunget til at søge den omsætning, som også kan forvandles til sorte tal på bundlinjen,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Optimeet 2026 udvider med nye formater og spor
06-11-2025
-
Restaurantbranchen oplever vækst – men inflation dæmper effekten
06-11-2025
-
Core Hospitality runder 2.000 værelser med udvidelse i Esbjerg
06-11-2025
-
HORESTA inviterer til valgdebat om turisme og erhverv i København
06-11-2025
-
Airbnb-snyd fører til samråd: Minister varsler stramninger
06-11-2025
-
Fastfood løfter sig i kvalitet og tiltrækker flere gæster
06-11-2025
-
Digitale værktøjer vinder frem i restaurantbranchen
06-11-2025
-
Moxy Hotel åbner i Aarhus’ nye Sydhavnskvarter
06-11-2025
-
Henrik Specht takker af efter fire årtier i rejsebranchen
06-11-2025
-
Hæder til Danhostel Stevns for ekstraordinært værtskab
06-11-2025