Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Netop som restauranterne kunne ånde lettet op efter to år med afstandskrav og coronanedlukninger, melder nye udfordringer deres ankomst med stigende udgifter, skriver Børsen.

Efter to år med store økonomiske tab er bekymringen for flere restaurantkæder nu, at opblomstringen efter corona får en ende, hvis forbrugernes svækkede privatøkonomi resulterer i færre restaurantbesøg. Oven i det blokerer manglende arbejdskraft for omsætningsmulighederne i branchen, mens stigende energi- og råvarepriser sender udgifterne i vejret.

“Det er selvfølgelig positivt med de seneste tal, der viser, at omsætningen ligger højt i restaurationsbranchen. Omvendt skal man også have øje for, at der er tabt mange penge under corona, og at omkostningsniveauet er steget kraftigt i takt med inflationen. Vi ser ikke en stor konkursfrygt i restauranterhvervet lige nu, men samtidig får det betydning for alle, at den økonomiske udvikling gør det dyrere at drive virksomhed. Virksomhederne bliver i endnu højere grad tvunget til at søge den omsætning, som også kan forvandles til sorte tal på bundlinjen,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Log ind