De nominerede til Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer er blevet offentliggjort. Alle de nominerede kokke og restauranter får besøg af en fagjury, der skal smage sig igennem de pågældende retter, hvorefter vinderne af konkurrencerne findes og præsenteres til en prisuddeling d. 28. november på Axelborg i København.

De populære kokkekonkurrencer ”Årets Ret Med…” blev første gang afholdt i 2011, hvor Årets Ret med Gris satte det hele i gang. Sidenhen har konkurrencerne vokset sig store, og i 2021 blev Årets Ret med Fisk & Skaldyr introduceret, mens Årets Ret med Økologisk Ost afholdes for første gang i 2022. Og det er ikke tilfældigt, at det lige præcis er økologisk ost, som tilslutter sig de prestigefulde kokkekonkurrencer:

”De økologiske oste er ved at vinde stort indpas blandt de danske restauranter. Der produceres mange lokale økologiske oste af ekstrem høj kvalitet, og de bliver flittigt brugt i topgastronomien. Det vil vi gerne sætte fokus på, og derfor har vi valgt at tilføje Årets Ret med Økologisk Ost, så vi virkelig kan se, hvordan landets bedste kokke arbejder med det her store udvalg af økologiske oste”, siger seniorkonsulent for foodservice, gastronomi og udvikling i Landbrug & Fødevarer, Anders Nicolajsen.

Se alle de nominerede i konkurrencerne

Årets Ret med Fisk & Skaldyr:

Svinkløv Badehotel, Fjerritslev

Formel B, København V 

Ruths Hotel, Skagen

Årets Ret med Økologisk Ost:

Formel B, København V

Restaurant Treetop, Vejle

Alimentum, Aalborg

Årets Ret med Gris:

Gemini, København V

Resumé, Svendborg

ET, Aarhus

Treetop, Vejle

Polly, Frederiksberg

Læs mere her.

 

Køkkenchef på Ruths vandt Årets Ret

En ret med ål, foie gras og vildt gav Jack Cramer sejren, da han og holdet fra Ruths Hotel var taget til København for at dyste mod de bedste danske restauranter om Årets Ret, skriver Nordjyske.

Tidligere Noma-kok vinder Sol over Gudhjem.

Det var en glad og stolt Torsten Vildgaard, der efter mere end fire timers hårdt arbejde i køkkenet kunne hæve Sol Over Gudhjem-trofæet og kalde sig vinder af hovedkonkurrencen i Sol over Gudhjem 2022. Vildgaard modtog en check på 40.000 kr. samt en Mercedes Benz EQE til fri afbenyttelse i en måned. Nick Curtin blev en flot nr. to, David Fischer fik tredjepladsen og sidste års vinder Andreas T. Møller tog fjerdepladsen.

Her er kokkene til Sol over Gudhjem 2022

Endelig skal der igen dystes i kokkekunst fra øverste hylde, når Sol over Gudhjem d. 25. juni slår dørene op til den 12. udgave af den prestigefyldte kokkekonkurrence. Og det er ikke hvem som helst, der i år krydser klinger på havnen, skriver TV2 Bornholm.

Log ind