En fremstrakt hånd til arbejdsgiverne. Sådan betegner 3F-formand Henning Overgaard selv det forslag, han nu smider på bordet til arbejdsgiverne, skriver Børsen.

For helt grundlæggende er fagbossen klar til at hugge “den gordiske knude” over. Knuden er den såkaldte beløbsgrænse, der sætter den minimumsløn, som en virksomhed skal betale i løn til en udenlandsk lønmodtager fra et land udenfor EU og EØS-samarbejdet, hvis de skal arbejde på det danske arbejdsmarked.

“Mit signal er, at det bedste vil være, hvis vi kunne slippe for at have den der beløbsgrænse. Den er blevet en gordisk knude, som er noget, vi slås om hele tiden. Det er hele tiden et skridt frem og to tilbage. Vi kan klare os uden beløbsgrænsen, hvis bare virksomhederne vil betale mindst den gennemsnitslige løn, der er indenfor den pågældende branche,” siger han.

Han tilføjer, at det samtidig skal ske ved, at virksomhederne skal have en overenskomst. Det skal sikre, at de udenlandske arbejdere stifter bekendtskab med den danske model, siger 3F-formanden.

HORESTA: ”Udgiftsstigningerne vil få enorme konsekvenser”

Når en kro pludselig ser, at elregningen er tredoblet, og virksomheden skal finde et sekscifret beløb, så er noget, som kan true forretningens overlevelse. Og eksemplerne på udgifter på himmelfart synes næsten uendelige i turisme- og oplevelseserhvervet lige nu, fortalte HORESTAs adm. direktør, Jannick Nytoft, onsdag aften til TV2 Østjylland.

Log ind