Fødevarestyrelsen gennemfører de kommende tre måneder i alt 600 kontroller i hele landet, og timingen er ikke tilfældig. Det er sæson for norovirus, bedre kendt som Roskildesyge. Ét af de steder, hvor der er brug for ekstra opmærksomhed, er, når mange mennesker samles om åbne fade med mad.
Kontrollerne retter sig primært mod spisesteder, som omlægger til buffet i weekenden eller om aftenen, men også kantiner, buffetrestauranter og virksomheder, som laver mad til for eksempel julefrokoster og sportsarrangementer, kan få besøg af Fødevarestyrelsen.
”Vi kigger efter, om serveringsbestikket er egnet til formålet og ikke falder ned i maden, manglende brødklæder og mangelfuld overvågning af kundernes håndtering af buffeten,” siger kontorchef Bente Holst.
Kontrolkampagnen blev skudt i gang første 1. oktober og løber til 31. december.
Læs mere om kontrolkampagnen på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Ny krise truer: Direktør i HORESTA frygter hårdt 2023
07-02-2023
-
HORESTA: Hotel- og restaurationsbranchen mangler fortsat arbejdskraft
07-02-2023
-
Bæredygtighed vinder indpas i hotelbranchen
07-02-2023
-
Stor tilfredshed med restaurant: Flammen står skarpest i Herning
07-02-2023
-
Ny direktør til Alsik Hotel & Spa
07-02-2023
-
Rekordstort solcelleanlæg på taget af Bella Center
07-02-2023
-
Ibis Styles slår dørene op i København
07-02-2023
-
19-årig odenseaner vinder DM i Skills for kokkeelever
07-02-2023