Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

De momslån, som blev stillet til rådighed for pressede virksomheder under coronanedlukningerne, begynder tilsyneladende at gøre ondt. For efterhånden, som lånene forfalder til betaling, må flere og flere virksomhedsejere konstatere, at der ikke er råd til at betale dem. Det fremgår af de sæsonkorrigerede tal for antal konkurser i september, som Danmarks Statistik har offentliggjort torsdag, skriver Ritzau.

De viser, at der var 251 konkurser, hvilket er en stigning i forhold til august.

Ifølge cheføkonom ved Danske Bank, Las Olsen, er der da også kun udsigt til, at der er flere konkurser på vej. Han fremhæver det, at de 251 konkurser historisk set er til ”den høje side”:

”Det betyder også, at 2022 ind til videre ser ud til at lande på det højeste antal konkurser siden 2012. Noget af det kan godt hænge sammen med afmatningen og de stigende omkostninger, men den vigtigste forklaring er givetvis, at låneordningerne under coronakrisen er udløbet,” siger Las Olsen og fortsætter:

Læs hele historien her.

Hotel er stadig til salg

Hotelejer Hanne Nielsen har nu i et år haft 885 kvadratmeter hotel til salg. Forretningen er sund, men alligevel kniber det med interessen for at købe

Log ind