Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Restaurantbranchen har længe råbt højt om problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra udlandet. Den danske gastronomiske scene går glip af talent, der ikke gider vente et halvt år på sagsbehandling, når de hurtigt kan starte arbejde op i et nærliggende land, der også er med i ræset om at være bedst på innovation og gastronomi, skriver FødevareWatch.dk.

Det mener politisk direktør i HORESTA, Kristian Nørgaard, i forlængelse af deres netop udgivede 10-punktsplan på området til politikere.

”Vi er gået igennem en hel valgkamp, hvor alle har talt om arbejdskraft, men ingen kommer med nogen løsninger. Vi prøver at tænke nye tanker, i stedet for vi altid kommer tilbage til beløbsordningen, fordi den står bare i stampe på spørgsmålet, om den er for høj eller for lav”.

Læs hele historien her.

Almindelige ansættelsesretlige principper gælder også ved brug af AI

Flere virksomheder bruger kunstig intelligens i rekruttering og HR, men det fritager dem ikke for at overholde gældende ansættelsesretlige principper, persondata og regler mod diskrimination. Med EU’s nye AI-forordning følger desuden en række skærpede pligter, som træder i kraft fra 2025 og 2026.

Log ind