HORESTAs samarbejdspartner på international rekruttering, Eurojob, vinder for andet år i træk Børsens Gazellepris, som gives til virksomheder der over en 4-årig periode hver år har fordoblet omsætning eller bundlinje.

Ejer Lars Tobler fortæller:

”At vælge at rejse fra sit hjemland for at arbejde i andet land kan være ret udfordrende. Det danske system er for mig at se noget tungt at agere i. Det er derfor en stor fordel for de medarbejdere, som kommer herop for at arbejde, at de bliver modtaget af folk på kontoret, der selv har prøvet turen. Godkendelse og udfyldelse af diverse papirer, blive godkendt i en bank, finde en bolig og i det hele taget finde sig til rette kulturelt og praktisk,” siger han, og fortsætter:

”Vi kommer tæt på disse mennesker, og jeg tror også det er noget af grunden til at vi oplever glade og loyale medarbejdere, som får stor ros ude i virksomhederne. Vi hjælper altid med de tre B´er. Bank, bolig og bil,” beretter Lars Tobler.

Han fortæller, at det kan tage op til 3 måneder før en medarbejder har alt på plads og er godkendt, således at han/hun kan arbejde og modtage løn i en virksomhed. Tobler synes det er for lang tid, og det er medvirkende til at mindske virksomhedernes fleksibilitet i forhold til at få løst opgaver her-og-nu.

Læs mere om HORESTAs medlemsfordel med Eurojob her.

Restaurationsbranche efterlyser opgør med regler for international arbejdskraft

Restaurantbranchen har længe råbt højt om problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra udlandet. Den danske gastronomiske scene går glip af talent, der ikke gider vente et halvt år på sagsbehandling, når de hurtigt kan starte arbejde op i et nærliggende land, der også er med i ræset om at være bedst på innovation og gastronomi, skriver FødevareWatch.dk.

Log ind