10 elever fra 9. klasse har fået besøg af en lille delegation fra Hotel Nyborg Strand, der skal fortælle om hverdagen som ansat på et af landets største hotel- og konferencecentre. Jan Grimstrup Larsen, der er direktør på Hotel Nyborg Strand, håber, besøget vil få de unge til at vælge et arbejde i restaurationsbranchen, skriver Fyens.dk.

Med sig har han sin restaurantchef, souschef, hotellets ældste tjenerelev og så Balder Weidenhof, der er kokkeelev.

”Servicebranchen er i rivende udvikling. Vi har flere ansatte end før corona, men vi har stor mangel på faglært arbejdskraft. Det handler om at kunne videreføre vores branche og holde det niveau, vi har i dag. Derfor vil vi gerne have mange elever på Nyborg Strand,” siger Jan Grimstrup Larsen, der i skrivende stund både har ledige stillinger som kok og tjenerelev på hotellet.

Det er dog ikke kun derfor, han og hans folk er på besøg på skolen. De vil også gerne myten om dårligt arbejdsmiljø og umulige arbejdstider i restaurantverdenen til livs.

Læs hele historien her.

Kom med på akademifag med fokus på psykisk arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø er fuldstændig afgørende. Afgørende for medarbejdernes trivsel og motivation, afgørende for virksomhedens effektivitet og ikke mindst afgørende for både forretningen samt branchens omdømme. Derfor har HORESTA i samarbejde med Dania lanceret et akademifag målrettet branchens nuværende og kommende ledere med fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

Bæredygtighed vinder indpas i hotelbranchen

Guldsmeden Hotels nyeste hotel på Bryggen i København blev virksomhed nummer 200 til at opnå bæredygtighedscertificeringen Green Key, som er blandt verdens førende certificeringer for bæredygtighed i hotelindustrien, skriver Børsen.

Log ind