En proces der har involveret alt fra medarbejdere, aftalekunder, B2C-gæster, Slots- og Kulturstyrelsen til leverandører og kommunen, har nået sit foreløbige højdepunkt, da Bernstorff Slot i midten af november modtog det synlige bevis på, at de er blevet Green Key certificeret.

”Med landets strammeste fredningsstatus som royal sommerresidens og med næsten 260 år på bagen, har der været en del benspænd undervejs, men med en stærk samarbejdsvilje fra alle involverede har vi nået første skridt i rejsen mod at være mere bæredygtige. Vi har altid haft en unik placering blot 9 km fra København midt i Bernstorff Slotshaves grønne omgivelser og et køkken, der laver alt mad fra bunden af de bedste lokale og økologiske råvarer, så det har egentligt blot været et logisk næste skridt at kunne tilbyde vores mange gæster en endnu mere miljøvenlig tilgang til hverdagen – også selvom mange af tiltagene ikke som sådan er synlige,” siger Michael Sørensen, der er Salgs- og Marketingchef på Bernstorff Slot, og fortsætter:

”At have modtaget miljøcertificeringen Green Key er kulminationen på et stærkt internt arbejde, men vi stopper selvfølgelig ikke her og har planer om kontinuerlige forbedringer – f.eks. opnåelse af Det Økologiske Bronzemærke, varmepumper og ladestandere til el-biler. Sidstnævnte to kræver dog store ændringer af lokalplanen og ophævelser af fredningsordninger, men vi forventer, at Staten vil være med på at ride på den grønne bølge sammen med os til gavn for alle,” siger Michael Sørensen, der er Salgs- og Marketingchef på Bernstorff Slot.

På billedet ses Hotelchef Camilla Frederiksen (m beviset) og Salgs- og Marketingchef Michael Sørensen, der får overdraget det fysiske bevis fra HORESTAs Green Key-konsulent Sara Azoulay Pedersen

På billedet ses Hotelchef Camilla Frederiksen (m beviset) og Salgs- og Marketingchef Michael Sørensen, der får overdraget det fysiske bevis fra HORESTAs Green Key-konsulent Sara Azoulay Pedersen

HORESTA: Branchen taber, hvis vi alene konkurrerer på CO2-regnskaber

Derfor kan det lyde underligt, når vi i HORESTA ikke mener, at branchens virksomheder skal konkurrere alene på CO2-regnskaber. Det skyldes, at en sådan sammenligning mellem de forskellige forretninger vil være skadelig for branchens produkt og kan få store konsekvenser, skriver Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA og sekretariatschef i Green Key.

Den Sorte Diamant bliver Green Key-certificeret

Som Green Key Møde og Konferenceleverandør lever både Den Sorte Diamant og vores leverandører inden for forplejning og rengøring op til de mange relevante miljøkrav, som Green Key inkluderer. Det indebærer blandt andet nedsat energi- og vandforbrug samt øget genbrug og affaldssortering. Green Key følger løbende op på certificeringen med kontrol og tjek.

Log ind