Som central spiller i en branche lammet af lockdowns og rejserestriktioner, afspejler det netop offentliggjorte årsregnskab for Bellagroup – tidligere BC Hospitality Group – et 2021 præget af COVID-19-pandemiens fortsatte hærgen. Således var stort set samtlige forretningsaktiviteter suspenderet i første halvår af det forgangne år.

”Som for så mange andre har pandemien selvsagt givet anledning til frustrationer, men den har også affødt en helt unik mulighed,” siger CEO i Bellagroup, Christian Folden Lund, og uddyber:

”Vi har udnyttet et totalt driftsstop og en dyb krise til at gentænke hele vores forretning, organisation og strategi. Den mulighed har vi grebet, og med et nyt navn, nyt ejerskab i ryggen og en kapitaltilførsel fra sommeren 2021, føler vi, at vi står godt rustet til at kunne møde fremtidens udfordringer.”

Det er dog ikke kun omstruktureringen af virksomheden, der får Bellagroup til at kigge lyst på mulighederne forude. Det gør et stærkt forretningslyspunkt fra andet halvår af 2021 også. I månederne mellem de to lockdowns oplevede man, at både virksomhedskunder og gæster fra ind- og udland vendte tilbage langt hurtigere end ventet. Det giver en tro på, at forretningsgrundlaget for Bellagroups venues og hoteller stabiliseres i takt med, at flere lande siger farvel til restriktionerne.

”Allerede nu har vi fået etableret en stærk pipeline for 2022, 2023 og 2024. Den vokser fortsat i takt med, at både eksisterende og ny kunder får øjnene op for de ting, fremtidens Bellagroup kan tilbyde som katalysator for et København, der fortsat skal være en international topdestination for events, kongresser og hotelgæster,” siger Christian Folden Lund.

Fakta

Årsregnskabet for Bellagroup viser et resultat før skat på 47,3 mio. kr. Resultatet er baseret på en rekapitalisering på 120 mio kr. fra Bellagroups nye ejerkreds, samt støtte fra statslige COVID-19-hjælpepakker. Fraregnes gældsreduktionen og hjælpepakkerne, samt øvrige engangsposter, ville resultatet lyde på et underskud før skat på 196 mio kr.

Danmarks ældste sømandshjem sætter ny hotelkurs

Gitte Vanggaard startede med alle kasketterne på. I november 2020 blev Gitte Vanggaard ansat som direktør og hotelleder og overtog driften af Hotel Frederikshavn, skriver Ligeher.nu. Dengang var det allerede besluttet, at hotellet skulle være et selvbetjeningshotel, hvor der kun er personale i forbindelse med morgenmad.

Zleep Hotels indfrier forventninger trods udfordrende år

Zleep Hotels har formået at realisere et noget mindre underskud i 2021 end først anslået. Det fastslår den netop aflagte årsrapport for forrige regnskabsår. Hotelkædens samlede underskud i 2021 lyder således på 15,3 millioner kroner efter skat.

10 nye hotelværelser i historisk bygning: "Vi nåede det"

Ti nye værelser åbner nu på Hotel Garni i Svendborg med udsigt mod den gamle bydel i Svendborg eller lige ud til Svendborg Havn. Værelserne ligger i bygningen ved siden af det eksisterende Hotel Garni. En bygning, der har været eget af Halberg-familien siden 1914.

Log ind