Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Danmark mangler arbejdskraft. Det gør alle lande i den vestlige verden. Små årgange afløser store. Restaurationsbranchen har – og får – et større og større problem. Sådan skriver Kasper Fogh Hansen, formand for Madens Folkemøde i et indlæg på Altinget.dk.
”Danmark er et førende gastronomiland med restauranter i verdensklasse, men færre og færre unge danskere har lyst til at arbejde med mad. Og i takt med at de små årganges børn bliver mere og mere efterspurgt, vil madbranchen kun få det sværere. Fødevarekultur er essentiel i udviklingen af en bæredygtig madkultur og innovation i fødevaresektoren. Men det er faktisk lidt svært at se hvem der skal drive den,” lyder budskabet.
Der er en chance for at restaurationsbranchen får meget sværere ved at følge med i kampen om arbejdskraft, fordi det mange steder ikke er et fag, eller uddannelser, der er fulgt med tiden, mener Kasper Fogh Hansen. Men det er bare nødt til at blive mere interessant at arbejde med mad – hele livet, lyder budskabet.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge udgør rygraden i sommerens servicejob
05-07-2025
-
Bloomberg: Joe & The Juice-ejer sigter mod børsnotering i USA næste år
05-07-2025
-
Natklubber for 15-årige i kraftig modvind
05-07-2025
-
Odense-hotel udvider og bliver størst uden for København
05-07-2025
-
VisitDenmark satser på svenske familier for at hente tabte overnatninger hjem
05-07-2025
-
Bühlmann Hotels nedjusterer – men ser positivt på 2025
05-07-2025
-
Hotel dømt for ulovligt kiosk-samarbejde ved Himmelbjerget
05-07-2025
-
Ny kommerciel direktør vender hjem til Sønderborg
05-07-2025
-
Flere nordjyske hoteller går foran med grøn profil
05-07-2025