Det koster stadig en månedsløn på 37.000 kroner, hvis du vil hyre en borger fra lande udenfor EU til at arbejde i din danske virksomhed. Sådan er virkeligheden efter ikke bare et, men to forslag om at sænke beløbsordningen onsdag var til afstemning i Folketinget, skriver Fagbladet 3F.

Det har især været Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og HORESTA, der har slået på tromme for at sænke beløbsordningen.

”Vi er uforstående over for, at man kan have flere end 90 mandater for en sænkelse af beløbsordningen, men at man alligevel ikke kan få de politiske ender til at mødes. Vi har virksomheder, der skriger på arbejdskraft, og som taber omsætning hver eneste dag på grund af rekrutteringsudfordringer. Vi håber, at partierne vil gå tilbage til forhandlingsbordet, og det må gerne gå stærkt. For problemet er blandt erhvervets største udfordringer lige nu,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.

Læs hele historien her.

Regeringen vil miljømærke alle destinationsselskaber

Alle offentlige turismeorganisationer skal være bæredygtighedscertificeret. Sådan lyder ambitionen i et af pejlemærkerne for dansk turisme i den strategi, som regeringen fremlagde i slutningen af juni på baggrund af et samarbejde i Det Nationale Turismeforum.

HORESTA om erhvervsturismen: ”Bekymringer er gjort til skamme”

Sammenlignet med 2020 og dermed det første coronaår er der atter fart i erhvervslivets store møder, konferencer og messer. Nye tal fra turistorganisationen Visit Denmark viser, at i 2021 gik den danske møde- og turismebranche frem med 34 pct. i forhold til året før. Der er dog fortsat et dyk på 38 pct. til 2019 og dermed før pandemien. Især ses et stort fald i de udenlandske forretningsovernatninger her i landet, skriver JP/Finans.dk.

HORESTAs adm. direktør fylder 50 år på søndag

Politisk interessevaretagelse har været et helt centralt omdrejningspunkt i Jannick Nytofts professionelle karriere. Nu står han i spidsen for HORESTA og er branchens frontfigur. På søndag fylder han 50 år.

Log ind