Selv om hotellerne og restauranterne er ved at komme sig over en barsk nedlukning i coronatiden, er der et stykke til topformen. Ikke på grund af mangel på gæster, men på grund af mangel på medarbejdere, skriver Avisen Danmark.

”Her op til højsæsonen kunne der på landsplan sagtens ansættes 10.000 flere, men de er der ikke,” siger politisk direktør i HORESTA Kristian Nørgaard.

Branchen oplever at måtte indskrænke aktiviteterne, altså sige nej til gæster og selskaber, fordi det er umuligt overhovedet at få personale, eller fordi det kun er muligt at få ansatte, der ikke har den rette faglige baggrund med de kvalifikationer, der efterspørges. Ifølge Danmarks Statistiks opgørelse for maj i år gjaldt det to tredjedele af hotellerne og et godt stykke over halvdelen af restauranterne.

Læs hele historien her.

Danmarks ældste sømandshjem sætter ny hotelkurs

Gitte Vanggaard startede med alle kasketterne på. I november 2020 blev Gitte Vanggaard ansat som direktør og hotelleder og overtog driften af Hotel Frederikshavn, skriver Ligeher.nu. Dengang var det allerede besluttet, at hotellet skulle være et selvbetjeningshotel, hvor der kun er personale i forbindelse med morgenmad.

Zleep Hotels indfrier forventninger trods udfordrende år

Zleep Hotels har formået at realisere et noget mindre underskud i 2021 end først anslået. Det fastslår den netop aflagte årsrapport for forrige regnskabsår. Hotelkædens samlede underskud i 2021 lyder således på 15,3 millioner kroner efter skat.

10 nye hotelværelser i historisk bygning: "Vi nåede det"

Ti nye værelser åbner nu på Hotel Garni i Svendborg med udsigt mod den gamle bydel i Svendborg eller lige ud til Svendborg Havn. Værelserne ligger i bygningen ved siden af det eksisterende Hotel Garni. En bygning, der har været eget af Halberg-familien siden 1914.

Log ind