Det er ikke kun i Danmark, at restauranter som Noma og Geranium har bidraget til at udvikle gastroturismen. På Færøerne finder man restaurant Koks, der i 2015 og 2018 blev kåret som Norden bedste restaurant ved tildelingen af “The Nordic Prize”, skriver Standby.dk.

Restauranten, der drives af Johannes Jensen og har Poul Andrias Ziska som køkkenchef, var oprindeligt placeret på Hotel Føroyar i Torshavn. I dag ligger den i Frammi við Gjónna på øen Streymoy, men i sommeren 2022 flytter menuerne fra Koks ind i Restaurant Egede, der ligger i Ilimanaq Lodge i Ilimanaq. Det er en grønlandsk bygd med det danske navn Claushavn omkring 15 kilometer syd for Ilulissat i den østlige del af Diskobugten.

Ilimanaq Lodge har siden åbningen i 2017 serveret mad af grønlandske råvarer med et “ny-nordisk twist”, men det vil blive taget til nye højder, når de færøske madkunstnere midlertidigt vil indtage restauranten, der betjener hytterne ved Ilimanaq Lodge.

Læs hele historien her.

Tivoli og færøsk topresturant åbner pop-up

Efter en god gastronomisk sommer med besøg fra danske restaurant Studio, spanske El Bar og islandske Dill, fortsætter Tivoli nu pop-up eventyret i Det japanske Tårn og byder på fisk og skaldyr fra allerøverste hylde, når holdet bag den to-stjernede Michelinrestaurant KOKS og søsterrestauranten ROKS, genbesøger Haven under dette års Halloweensæson i Tivoli.

Åbner landets første rendyrkede tartelet-restaurant

Tarteletten er i den grad i centrum i den nyåbnede restaurant Tartel i Rødovre Centrum. Faktisk er der ikke andet spiseligt på menukortet, men til gengæld kan gæsterne også se frem til at blive mætte på gode oplevelser og underholdning fra syngende tjenere. Tartel er nemlig ikke som restauranter er flest. Den nye børnevenlige familierestaurant er på mange måder helt sin egen, skriver SN.dk.

Log ind